NAJBOLJI IGRAČ ORLOVA

BRANISLAV IVANOVIĆ UPOZORAVA HRVATSKU 'Srbija je sada mnogo bolja momčad nego u Maksimiru'

 AFP

Ono što s godinama naučite u novinarskom poslu jest kako primijetiti kad nešto ne valja. Obično su tada svi nekako uljudni, ljubazni i servilni prema medijima, što god novinari žele - dobiju. Čudili su se i srbijanski novinari kako su u kampu reprezentacije u Staroj Pazovi svi prema njima obazrivi, kako igrači rado staju u red pred mikrofone.

Možda i zato nije bilo problema 'privesti’ kapetana, Branislava Ivanovića, po mnogočemu glavnog igrača Srbije. Ne samo zbog trake, on igra u Chelseaju, među najiskusnijima je, velika uzdanica Siniše Mihajlovića. Prošlog se petka u Pragu sučelio Mariju Mandžukiću, prvi dvoboj protiv našeg napadača, Ivanović je na kraju izgubio trofej. Tjedan dana kasnije novi dvoboj na Marakani...

- Ha, nije bilo puno direktnih duela u toj utakmici, ja sam igrao desno pa se nismo toliko sretali. Dobar je Mandžukić, nema spora, ali Hrvatska nije jedan igrač i mi to znamo. Te velike utakmice stvaraju velike igrače, tu se vidi tko koliko vrijedi. Ja vjerujem da ćemo mi u toj velikoj utakmici pobijediti - govorio Ivanović, koji kaže da je Srbija u proteklih šest mjeseci jedna sasvim druga reprezentacija.

- Jesmo, mi smo sad puno bolja reprezentacija, napredujemo iz dana u dan. Ona reprezentacija koja je počela kvalifikacije i ova, ma, to je nebo i zemlja. To je sasvim različita momčad, igramo mnogo bolje, igramo kvalitetniji nogomet i razvijamo se iz utakmice u utakmicu. Vidjet ćete na Marakani jednu drugu Srbiju nego u Zagrebu, sigurno.

A kakva je Hrvatska? Pratite li što se događa u našem taboru?

- Hrvatska je svakako kvalitetna momčad, nije se to promijenilo. Jako ste dobro započeli kvalifikacije, imali ste taj jedan veliki kiks protiv Škota i to vam je promijenilo tijek natjecanja, Ali, u suštini mislim da se ništa nije promijenilo kad je u pitanju ova utakmica, niti će Hrvatska previše toga mijenjati u svojoj igri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:39