ODGOVOR S POLJUDA

BRBIĆ PORUČIO BALDASARU 'Možemo razgovarati nakon derbija, Dinamo je prioritet'

 Mario Todoric / CROPIX

Predsjednik Uprave nogometnog kluba Hajduk Marin Brbić nije želio komentirati današnju izjavu splitskog gradonačelnika Ive Baldasara u kojoj je on ponovno spomenuo da je ukupni dug Hajduka 124 milijuna kuna.

"Ne želim komentirati ničije izjave uoči derbi utakmice Hajduk-Dinamo, koja se igra u subotu, 14. rujna na stadion Poljud, jer je za nas ta utakmica prioritetna i važnija je od bilo kakvih izjava, te nastojimo imati dobro ozračje za tu utakmicu i što više gledatelja na Poljudu", rekao je danas za Hinu Brbić, dodajući kako ga ljuti što i mediji daju prednost nečijim izjavama a ne derbiju Hajduk-Dinamo.

"Nakon utakmice s Dinamom bit ću na raspolaganju novinarima", kazao je Brbić. Gradonačelnik Baldasar je danas, ali i i prije dva dana, izjavio da Hajduk duguje 124 milijuna kuna, a Uprava i nadzorni odbor kluba su tada opovrgnuli navode splitskog gradonačelnika priopčivši kako ukupni dug splitskog kluba iznosi 43 miljuna kuna.

"Dug kluba na današnji dan iznosi 68 milijuna kuna. Kada od ovog duga odbijemo potraživanje kluba u iznosu od 25 milijuna, dolazimo do ukupnog duga od 43 milijuna kuna u koji je uključeno i 30 milijuna kredita u dvjema poslovnim bankama", istaknuto je u priopćenju Uprave i Nadzornog odbora Hajduka i dodaje kako je "apsolutno netočna" izjava gradonačelnika Baldasara da se dug povećava, jer je dug 1. lipnja 2012. iznosio 85 milijuna kuna, 1. rujna 2012. 80 milijuna, a danas je 43 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:59