REKONSTRUKCIJA

Chelsea tjera šestoricu, za napad na City i United hitno trebaju svježu krv

Luka Modrić bio bi idealno rješenje za nas. Jednostavno, takvog igrača moraš imati u momčadi, svaki veliki klub bi ga htio i na njemu ne treba škrtariti
 AP

Naslov prvaka Europe stigao je za Chelsea malo, što bi Dalmatinci rekli, “izvan ruke”. Svejedno, žele li “plavi” sa Stamford Bridgea biti konkurentni u sljedećoj sezoni i eventualno napasti vodeći dvojac iz Manchestera, kozmetičke promjene u svlačionici neće biti dovoljne. Dakle, ništa od pudera i sjajila za oči, vrijeme je za ozbiljnu injekciju botoksa.

Jesu li penzioneri?

Koga bi to Abramovič morao uštrcati u lice svoje omiljene igračke da bi joj vratio mladolikost i omogućio borbu za naslov prvaka? Prije svega, “bluesu” treba eliksir mladosti, energije i poletnosti. Lampard, Drogba, Terry i društvo na kraju su se sezone s pravom rugali onima koji su tijekom sezone poistovjećivali klupski nadimak “penzioneri” sa skorim radnim statusom četvorice-petorice senatora. Međutim, godine su u Chelseajevu slučaju napravile svoje i svi se slažu da je pomlađivanje neminovno.

- Nemamo drugu opciju. Svježa krv koja će moći izdržati cijelu sezonu na visokoj razini jedina nam je opcija. Pogledajte kako malo bodova su United i City prosuli ove sezone (svatko po 25, nap. p.). Da bismo mi to mogli, trebaju nam novi igrači - smatra John Turner, novinar sports360.com, internetskog portala s bazom u Dubaiju i veliki navijač Chelseaja rođen u blizini Stamford Bridgea, koji bi, kaže, bio presretan kada bi njegov voljeni klub posegnuo kod londonskog rivala:

- Luka Modrić bio bi idealno rješenje za nas. Jednostavno, takvog igrača moraš imati u momčadi, svaki veliki klub bi ga htio i na njemu ne treba škrtariti.

Drogbi 310.000 eura tjedno

S obzirom da nagađanja o promjenama u Chelseaju traju praktički od početka sezone, zanimljivo je vidjeti tko će sve napustiti klub ovoga ljeta. Prije svih, za sada je još nejasno i tko će biti kolovođa jer sudbina Roberta Di Mattea još uvijek nije poznata. Trač-rubrikama engleskih novina posljednjih je dana kolala informacija o Talijanovu nećkanju oko Abramovičeve ponude. Za sada je ta ponuda jednogodišnjeg karaktera, a to Di Matteo ne želi prihvatiti. Navodno ga na Villa Parku u Birminghamu čekaju raširenih ruku nakon što su se Alexu McLeishu zahvalili nakon razočaravajućeg 16. mjesta u Premiershipu.

- Abramovič nije lud, opekao se već s neiskusnim menadžerima. Ako želi napasti naslov, mora dovesti velikog trenera, provjereno ime. Di Matteo se nije dokazao u slaganju momčadi i pitanje je ima li autoritet da nagovori velika imena na dolazak u Chelsea - smatra Turner.

Što se igračke križaljke tiče, engleski mediji špekuliraju sa šest odlazaka. Didier Drogba se već oprostio, epopeje su napisane, suze prolivene. Doduše, možda zbog samog Didiera navijači Chelseaja ne bi trebali ridati, jer njemački Deutsche Welle piše da bi njegova tjedna gaža u Shanghai Shenhui trebala biti astronomskih 310 tisuća eura, čime bi postao drugi najplaćeniji nogometaš svijeta nakon Anžijeva Samuela Etoa.

Kina - obećana zemlja

S obzirom da milijarderi žele kineski nogomet podignuti na višu razinu i novcem zarađenim na kompjuterskim igricama ( Zhu Jun, gazda Shenhue u kojoj igra i Anelka) ili nekretninama ( Xu Jianyin, gazda Guangzhou, peti najbogatiji Kinez “težak” sedam milijardi dolara koji je kupio Barriosa), još bi neki Chelseajevi igrači mogli biti njihova meta. Za kraj, velika enigma je i Torres koji bi odlaskom Drogbe ipak morao dobiti željeni prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:29