PODIJELJENA JAVNOST

ČITATELJI JUTARNJEG 'Niko može ovu reprezentaciju probuditi iz letargije i odvesti u Brazil!'

 Nenad Dugi/CROPIX

Čitatelji Jutarnjeg složni su u jednom - odlazak Igora Štimca s klupe reprezentacije je najbolja vijest. Što se tiče njegovog nasljednika, čini se da nisu svi oduševljeni izborom Nike Kovača, ali bilo tko umjesto Štimca je korak naprijed. Čitatelji smatraju da je najveći problem Kovačevom trenersko neiskustvo.

Zdenko Matičić je napisao: 'Šteta za Niku, ne prođe li izgorio je. A ni on nema dovoljno trenersko/menadžerskog iskustva, ne ulijeva povjerenje.Istina Bog uspije li se nametnuti igračima kao što je uspio biti vođa repke kao igrač neko vrijeme, možda i uspije. Ali problem je u Štimčevim prekomjernim lutanjima, prevelikom broju igrača koji su u njegovih godinu dana prošli repkom, problem još možda i veći što su najviše petorica reprezentativaca standardni i u svojim klubovima, ostali igraju malo ili imalo. Srna, Lovren, Rakitić, Modrić, Mandžukić, a i on igra "pa r-nepar" kod Guardiole, premalo za kompaktnu ekipu, to je samo osovina ... Valja nam se pomiriti s činjenicom da je Francuska 98. neponovljiva, ali ipodsjetiti da je Ćiro tada imao osnovu u jugoomladinskim neslužbenim prvacima Svijeta iz 88.

Darko Brlčeić je na sličnom tragu: 'Nije loše, ali je jednako neiskusan kao i Štimac. Bolje da su uzeli ponovo Cicu Kranjčara, on je stvorio bazu iz koje je nastala sadašnja repka.'

Većina komentara su ipak pozitivna, čitatelji smatraju da Niko može ovu reprezentaciju probuditi iz letargije i odvesti na Svjetsko prvenstvo.

"Hvala Šukeru i ostalim članovima HNS-a sto su izabrali Niku Kovača za nasljednika Igora Štimca, kaže Ljupko Kasalo, a Valentino Pemma smatra da je Šuker trebao ostaviti Niku da završi posao sa mladima: "Ja bi više volija da Kovač ostane sa mlađima, da ih iskleše za stariju selekciju, jer nan svakako triba osvježenja u sastavu... Večina djeluje, kod starijih, sve više nezainteresantno, ka da in je svejedno... Izgubija se onaj žar i želja..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:04