ŠPANJOLAC U MAKSIMIRU

DANI OLMO OTVORENO 'Barcelona je najveći klub na svijetu, ali u Dinamu ću naučiti više nego u La Masiji'

'Nema tog kluba gdje bih u ovim godinama dobio toliko prilika kao što je slučaj s Dinamom'

U petak je ušao u igru protiv Lokomotive i ako postoji izuzetak u priči Zorana Mamića o ‘seljačkoj zadruzi’ onda je to Dani Olmo. Sve od sebe dao je u gradskom derbiju, a dan kasnije nije mu bilo ispod časti ući u klupski autobus i otići s Dinamom B u Krapinu i biti junak trijumfa nad Zagorcem.

Završilo je 3-0, Olmo je zabio gol protivniku koji je ‘modre’ dočekao s pet pobjeda u nizu i gol-razlikom 10-1! A nije mu bilo prvi put... Blok od dva nastupa je imao i sredinom ožujka kada je zaigrao protiv Hajduka pa s Poljuda otišao u Vrapče. Na utakmicu, naravno.

- Kada imate 16 godina onda je svaka utakmica kvalifikacijska - odgovara na pitanje otkud mu motivacija.

Puno brži razvoj mladih

No, ovaj je dečko zahvalan za svaku minutu na travnjaku i ne krije svoj respekt prema svakoj seniorskoj minuti. A došao je iz Barcelone...

- Barelona je najveći klub na svijetu koji daje dosta prilike svojoj djeci. Međutim, nema tog kluba gdje bih u ovim godinama dobio toliko prilika kao što je slučaj s Dinamom. Treniram i igram s reprezentativcima koji imaju iskustva sa SP-a i Eura. Henriquez je bio u Manchesteru, Eduardo branio za Portugal, Vukojević igrao za Hrvatsku. Tko bi mi to u ovim godinama ponudio?! Barcelona? Nema šanse. Razvijam se puno brže nego što bi to bio slučaj bilo gdje drugdje; pa čak i u La Masiji - jasnog je stava Dani koji podcrtava kako ne žali za Barçom.

Štoviše, priča kako svojim bivšim suigračima opisuje Zagreb i iskustvo u Dinamu.

Dolazak je bio ‘bingo’

Opisuje im, kaže, sve što mu se događa i kako dobiva puno prilika, oko sebe ima suigrače jakih karijera. Ili kako će on to reći: ovdje znaju kako se od talenta stvara igrač.

- Prvo se malo čude, a onda shvate da je dolazak u Dinamo bio pogodak na lotu. Jer, dok ja imam seniorske utakmice oni će to čekati još dvije, tri godine. I to ako...

U procesu sazrijevanja s privatne strane pomažu mu roditelji s kojima otkriva metropolu. Iskreno će i dječački začuditi se kako ga sve više ljudi prepoznaje.

- Po tome bih rekao da ovdje svi dišu za Dinamo, a onda dođe utakmica i nema nikoga. Malo mi je to čudno, ali s pravim rezultatima i navijači će se vratiti - prognozira mladi Španjolac i priznaje mučenje s hrvatskim.

Suigrači ga obožavaju

No, zasad zna ono najvažnije - dobar dan i gladan sam - reći će kroz smijeh Olmo kojeg smo zatekli u društvu Marka Mikulića, vratara B momčadi.

Za svojeg kolegu ne krije riječi hvale, a kao dokaz nam prepričava izlet u Stupnik.

- Znate kako je igrao ako ‘playmaker’ na utakmici u Stupniku bez golova bude najbolji. Baš se na toj utakmici vidjelo koliko je dobar jer je teren bio užasan, bilo je gotovo nemoguće kontrolirati loptu i svi su je se što prije htjeli riješiti, a Dani je igrao kao da igramo na Maksimiru. Primao loptu, driblao. Bio je stvarno nezaustavljiv i svakako je prvo ime ove momčadi na proljeće, tako da je zaslužio i ovaj prvi, od, siguran sam, puno golova - nije štedio komplimente Mikulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:14