KAMP NA SVETICAMA

FOTO: ŠUKER TVRDI 'Gradimo bez kuna poreznih obveznika. Ne krademo, samo želimo dobro za reprezentaciju'

Pričekajte da bude gotova maketa pa ćete vidjeti da će biti mjesta za sve - pomirljivo je poručio Šuker
 Damir Krajac / CROPIX

Nijednu kunu poreznih obveznika nećemo potrošiti za Nogometni centar HNS-a na Sveticama, za realizaciju cijelog projekta imamo novac na računu Saveza te iz najmenskih sredstava Fife i Uefe - naglasio je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nakon predstavljanja novog izbornika naše U-19 vrste Zorana Vulića, čije ustoličenje još samo formalno mora potvrditi Izvršni odbor HNS-a.

Šuker je naglasio da se dan ranije na simboličkom postavljanju kamena temeljca “nije dogodio incident”, kako su mediji nazvali pobunu rekreativaca koji koriste teniske terene na Sveticama i boje se da će biti deložirani.

- U demokratskoj smo zemlji, svatko može reći što ga tišti. Kad me ponovno povlačite za jezik, želim još jednom naglasiti da nikome ništa ne uzimamo, ne krademo, samo želimo napraviti nešto dobro za sve naše reprezentacije. Boli me kad nam se podmeću kune poreznih obveza, a baš suprotno, imamo vlastita, te Fifina i Uefina sredstva za gradnju tog objekta kojeg već duže vrijeme nišanimo. Napravit ćemo reprezentativne nogometne centre i u drugim regijama, samo nam trebaju pravi projekti - rekao je Šuker.

- Imat će i drugi sportovi svoj prostor, i tenis, od kojeg netko želi praviti svoj biznis, pričekajte da bude gotova maketa pa ćete vidjeti da će biti mjesta za sve, profesionalce i rekreativce - pomirljivo je poručuo Šuker, koji je, nastavno na nedavne izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o natkrivanju Maksimira, otkrio i da se bliži rok za kandidaturu za 13 gradova sudomaćina Eura 2020.

- Ništa kontra Splita, ali moj je stav da se Euro 2020. igra u Zagrebu. Do 25. travnja, kad je Uefin ‘work shop’, moramo znati jesmo li ili nismo za stadion od 55.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:33