EUROPSKA LIGA

FOTO: TURNOVO - HAJDUK 1-1 Bijeli preko Skoplja do Dile Gori, ugodno popodne zamalo se pretvorilo u pakao!

Bijeli su 70 minuta kontrolirali igru i rezultat, a onda je jedna pogreška odvela utakmicu u drugi smjer. Ipak, Hajduk je prošao i sada ga čeka Aalborg ili Dila Gora (0-3)

Hajduk je teže od očekivanoga, ali nadasve zasluženo prošao Makedonce ispunivši onaj prvi, imperativni cilj glede europskih ambicija ove sezone. Bijeli su i u Skoplju, kao i u prvom poljudskom dvoboju, nadigrali Turnovo i misli su već okrenute 3. pretkolu. Ali, nepotrebno se Hajduk namučio u uzvratu.

Nakon silnih promašaja stigao je zgoditak Caktaša i Bijeli su bili nadomak cilja, ali onda su sve zakomplicirali. Pogreška Milića za pogodak Pandeva učinili su od posljednjih 20 minuta "vrijeme drhtanja i strepnje". Živjeli su u strahu da im Turnovo iz kontre ne zabije i drugi pogodak za produžetke. Ipak, objektivno je reći da je Hajduk bolji suparnik, a Makedoncima ostaje utjeha da su "utakmicu i pol" držali neizvjesnost glede odgovora na pitanje tko će u sljedeće kolo europskih kvalifikacija.

Hajduk je od starta dvoboja izašao s obranom visoko od Kalinićevih vratiju, a vezna linija nametnula se Turnovu. Osim jedne polukontre Blaževskog, djelovali su Makedonci u prvom dijelu samozatajno. Kao da su oni, a ne Hajduk, vlasnici pobjede iz prvog susreta. Turnovo se zatvorilo kao i u Splitu, dobro je Tudor pretpostavio da će utakmica imati identični odnos snaga.

Makedonci u nepromijenjenom defenzivnom gardu, a Hajduk "gazda" s loptom u nogama. Skopski uzvrat tako je otvoren, a u istom ritmu prošlo je i prvo poluvrijeme. Maloča i Milić postavili su se na 35 metara od vratiju i samo je Blaževski uspio jednom pobjeći po desnom krilu. U cijelosti je Hajduk preko Anđelkovića i Sušića kontrolirao utakmicu u prvom poluvremenu, a da je bilo više preciznosti u Pašalića i Maglice, moglo se s vodstvom ući u nastavak.

Bijelima je za mirniji odmor nedostajao taj završni udarac, mat potez kojim bi ugasili ionako tinjajuće ambicije skromnog Turnova. Makedonce "u konopcima" spašavao je samo vratar Dimovski. Hajdukovu želju da što prije riješi pitanje prolaska Turnova, Tudor je pokazao uvođenjem Kouassija. Međutim, Makedonci su bolje ušli u nastavak. Odlučnije, agresivnije. Ali kratko je trajao pritisak. Caktašev pogodak riješio je sve dvojbe. Bilo je jasno da Makedonci sa zatvorenom igrom mogu samo slučajno doći do dva pogotka za produžetke. Jednom im je i uspjelo iz zalutale duge lopte za Pandeva, za drugu takvu loptu nedostajalo im je vremena i više znanja. Hajduk je u 3. pretkolu, a Turnovo se vraća u lokalne okvire.

HORIZONT TURNOVO - HAJDUK 1-1 (Pandev 70 / Caktaš 60)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA, HAJDUK JE U 3. PRETKOLU!

90.+3 minuta - Promašili su Tomičić i Anđelković!

83. minuta - Milović je bio u dvije prilike, prvu je zaustavila obrana Turnova, drugu vratar.

81. minuta - Maglica je namjestio šansu Kouassiju, koji je sa desetak metara pucao malo jraj vratnice.

76. minuta - Ponovno je Blaževski išao sam pred Kalinića, ali ovaj put je promašio. Voda je u ušima igračima Hajduka.

75. minuta - Kalinić spašava Hajduk! Blaževski je bio sam ispred vratara Hajduka, ali ga nije uspio nadmudriti.

74. minuta - Maglica nikako ne može zabiti gol. Ovaj put je pucao s lijeve strane iz teške pozicije, Dimovski je obranio...

70. minuta - Nevjerojatno, Bijeli su vratili Turnovo u utakmicu. Jednu dugačku loptu Milić nije uspio smiriti glavom, već je samo namjestio priliku Pandevu. Bivši igrač Dinama iskoristio je taj poklon...

67. minuta - Odličan ubačaj Mujana s desne strane, Maglica sa desetak metara pucao preko vrata.

60. minuta - Konačno gol! Sve je sam napravio Mijo Caktaš. Sjajnim driblingom izbacio je svojicu Makedonaca, nekako je prošao i trećeg i s desetak metara prizemnim udarcem savladao Dimovskog. Bijeli su na korak od 3. pretkola!

54. minuta - Caktaš je iz slobodnog udarca sjajno proigrao Maglicu, koji je bio sam ispred vratara, ali je i pucao ravno u njega!

50. minuta - Baldovalijev puca iz slobodnog udarca s više od 30 metara, preslabo za Kalinića.

46. minuta - Na terenu je Kouassi, izašao je Pašalić.

KRAJ PRVOG DIJELA

45+1. minuta - Novi promašaj Bijelih. Jozinović je ubacio s lijeve strane, a Caktaš je prsima (možda i rukom) pucao milimetar od vratnice.

40. minuta - Nakon kornera Maglica je pucao iz velike blizine, ali opet Dimovski brani!

39. minuta - Opet Bijeli ne mogu zabiti velike prilike! Maglica je prošao nekoliko igrača i sjajno proigrao Pašalića, čiji prizemni udarac vratar odlično brani. U nastavku akcije pucao je i Caktaš, ali Dimovski je nesavladiv.

25. minuta - Velika prilika za Hajduk! Jozinović je ubacio iz kornera, a potpuno usamljeni Pašalić sa sedam metara promašio je okvir gola.

16. minuta - Bijeli su se poigravali u obrani, Mikanović je pogriješio i srećom da je udarac Blaževskog sa 17 metara išao ravno u Kalinića.

12. minuta - Caktaš je bio u dobroj situaciji za udarac, ali njegov udarac u posljednjih trenutak je blokirao Mitrev.

2. minuta - Nevjerojatna sreća za Turnovo. Mujan je dobro pucao, a vrataru Dimovskom je zamalo lopta prošla kroz ruke.

Utakmica je počela!

Torcida se uspjela grupirati na tribinama.

Stadion Filip II Makedonski je gotovo prazan. Možda dvije-tri tisuće ljudi je na tribinama...

HORIZONT: Dimovski, Varelovski, Petrov, Mitrev, Tenekedžiev (od 46. Dimitrov), Mavrov, Mitrev, Stoilov (od 46 Tasev), Blaževski, Vasilev, Baldovalijev.

HAJDUK: Kalinić, Mikanović, Maloča, Milić, Jozinović, Anđelković, Pašalić (od 46. Kouassi), Caktaš, Sušić (od 81. Milović), Mujan, Maglica (od 89. Tomičić).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:31