DOČEKALI IH TAMBURAŠI

FOTO: 'U MEĐUGORJE SMO DOŠLI RADITI LAGANO, ALI NEĆE BITI ZEZANCIJE' Igor Štimac poručio

Danas oko 17.00 sati hrvatski nogometni reprezentativci autobusom su stigli u svoju novu bazu, Sportski centar Circle International u Međugorju. Prije nogometaša u Međugorje je stigao izbornik Igor Štimac i članovi stručnog stožera. Domaćini su reprezentativcima priredili svečani doček uz pjesmu tamburaša. Igrači su brzo prema ranije utvrđenom programu otišli u sobe da bi se sat vremena odmorili i osvježili prije prvog treninga.

Pred novinare je izašao izbornik Štimac.

- U Međugorju ćemo imati mir. Došli smo raditi opuštajuće, lagano. To ne znači da će biti zezancije, već jednostavno laganim radom želimo igračima donijeti potrebnu svježinu jer dolaze iz klubova koji su u različito vrijeme završili ili još uvijek nisu završili natjecanje.

U Međugorju se nisu pojavili Ivica Olić, Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević, a izbornik Štimac potvrdio je da će sva trojica stići u srijedu. Od igrača čiji je dolazak planiran u ponedjeljak u Zagreb, nejasno je pitanje prvog vratara Stipe Pletikose kojeg Rostov želi pošto-poto imati u svojim utakmicama doigravanja.

- Stipe Pletikosa je vrhunski profesionalac, veliki radnik i s te strane njegov izostanak ne bi bio problematičan. Međutim, tu su problemi druge naravi. Prvo, od mjesta gdje će Pletikosa igrati devet je sati iscrpljujućeg leta, a drugo, Ruski nogometni savez nije se tako ponašao kada su nedavno igrale mlade reprezentacije Rusije i Italije. Tada je njegov klub inzistirao da mladi vratar, koji je Pletikosi pričuva, brani za rusku reprezentaciju. Nisam još odlučio definitivno, obavit ću još jedan razgovor s Pletikosom, ali interesi hrvatske reprezentacije su u ovom trenutku na prvom mjestu - rekao je Štimac.

Domaće novinare najviše je zanimalo Štimčevo mišljenje o odluci Uefe da ne dopusti odigravanje najavljene prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije sa Zrinjskim u Mostaru.

- Nije moje da to komentiram. Ja sam mislio da nogomet spaja ljude i to mi je bila želja kad sam razgovarao o utakmici. Međutim, ako je sigurnosna situacija i kasno poslan zahtjev razlog takve odluke, moramo je prihvatiti. No, ipak ćemo razveseliti naše vjerne navijače kojih je u Hercegovini mnogo. U subotu ćemo za sve navijače hrvatske reprezentacije u Širokom Brijegu organizirati jedan otvoreni trening. Na taj način želimo se i zahvaliti našim navijačima za potporu koju nam daju, a s druge strane želim i provjeriti nešto na treningu.

Štimac je i u Međugorju biranim riječima govorio o Bayernovu napadaču Mariju Mandžukiću.

- Mandžukić je prototip modernoga nogometnog napadača. To je momak koji je radom i upornošću dokazao što se može postići, a on je postao europski prvak, jedan od najboljih igrača u europskom prvaku i uzor mnogim mladim napadačima diljem Europe. Takvim ga i mi trebamo prihvatiti u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 08:39