LIGA PRVAKA

FOTO, VIDEO: JUVENTUS - BAYERN 0:2 Mandžukić i Pizzaro presudili Juveu, Pedro spasio Barcelonu!

Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u večerašnjem uzvratu četvrtfinala u Torinu svladali Juventus sa 2-0, a golove su zabili Mario Mandžukić (64) i Pizarro (90+1). Bayern je slavio i u prvom susretu, kada je bilo 2-0.

Prednost od 2-0 koju je donio Bayern na uzvrat pokazala se kao prevelika prepreka za nogometaše talijanskog prvaka. Juventus nije bio u stanju ozbiljnije pritisnuti Bayern, a Bavarci su bez problema kontrolirali utakmicu.

U prvom poluvremenu tek dvije ozbiljnije situacije, po jedna na svakoj strani. U 23. minuti Pirlo iz slobodnjaka sa 18 metara dobro puca, ali Neuer brani, a u 39. Alaba pokušava sa vrha 16-erca, no i Buffon je spreman.

U nastavku u 57. minuti Robben je pogodio vratnicu, a u 64. Mandžukić je presudio Juveu. Schweinsteiger je ubacio za Javija Martíneza čiji udarac Buffon odbija, a Mandžukić iz neposredne blizine glavom pogađa mrežu.

U sudačkoj nadoknadi Pizarro (90+1) pogotkom je samo potvrdio nadmoć Bayerna.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je u prvom susretu asistirao za jedan gol, pružio je vrlo dobru partiju i u uzvratu, odigrao je 83. minute i bio je strijelac. No, u 7. minuti dobio je žuti karton zbog starta na Chielliniju i neće igrati u sljedećoj utakmici.

Nogometaši Barcelone plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su na Nou Campu odigrali 1:1 (0:0) protiv PSG-a.U prvom dvoboju u Parizu bilo je 1:1, pa je Barcelona prošla zahvaljujući više postignutih zgoditaka u gostima.

Barcelona je prošla u polufinale Lige prvaka, a da u dvije utakmice nije pobijedila PSG. Remijem (1:1) na Nou Campu Barca je ostvarila cilj, ali na vrlo težak način jer su Parižani vodili pogotkom Pastorea (50) i dvadeset minuta bili u polufinalu. Ključni trenutak utakmice bio je ulazak ozlijeđenoga Lea Messija u 62. minuti, a upravo je on inicirao akciju iz koje je Pedro pogodio za izjednačenje i prolaz. Bez Messia Barcelona je izgledala posve beskrvno, a Argentinac je i s "jednom nogom" svojim ulaskom katalonsku momčad opet pretvorio u pobjedničku.

Sat vremena prije utakmice stigla je i dugoočekivana vijest koja nije razveselila pristalice Barce - Leo Messi će utakmicu započeti na klupi za pričuve, a na njegovo mjesto je uskočio Fabregas. Izostankom Messia Barcelona je promijenila i način igre, nije se u prvom dijelu igrala "tika-taku", već su domaćini pucali iz baš svih pozicija. Barcelona je stoga uputila 14 udaraca na gol u prvom dijelu, ali je PSG imao puno bolje prilike.

Pervu veću priliku imao je Lavezzi u 24. minuti, no njegov udarac je Valdez obranio. Četiri minute kasnije Ibrahimović je nabacio do Moure čiji udarac glavom Valdez čudesno brani, kao i udarac Alexa glavom nekoliko sekundi kasnije.

U 50. minuti PSG je poveo nakon dvostrukog proigravanja Ibrahimovića i Pastorea, a Argentinac je ušao u kazneni prostor i iskosa svladao Valdeza.

U 62. minuti u igru je ušao Messi umjesto indisponiranog Fabregasa, a ulaskom argentinskog "Čarobnjaka" igra Barcelone je bitno živnula.U 66. minuti Sirigu brani udarac Inieste iz blizine, a u 70. minuti Messi je proigrao Villu, koja ostavlja za Pedra, a napadač Barcelone neobranjivo pogađa sami kut za izjednačenje na 1:1.

Do kraja se ništa nije događalo, Barca je čuvala loptu i prolaz u željeno polufinale, a PSG je potvrdio da niej slučajno stigao do četvrtfinala.

JUVENTUS - BAYERN 0:2

STRIJELCI: 0-1 Mandžukić (64), 0-2 Pizarro (90+1).

JUVENTUS: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Simone Padoin (Isla, 69) , Andrea Pirlo, Paul Pogba, Claudio Marchisio (Giaccherini, 79), Kwadwo Asamoah, Mirko Vučinić, Fabio Quagliarella (Matri, 66).

BAYERN: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Daniel Van Buyten (Boateng, 35), Dante, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Arjen Robben, Thomas Mueller, Franck Ribery (Luiz Gustavo, 80), Mario Mandžukić (Pizarro, 83).

BARCELONA - PSG 1:1

Strijelci: 0:1 Pastore (50), 1:1 Pedro (70)

BARCELONA: Valdes; Dani Alves, Pique,Adriano (Bartra, 62), Jordi Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Fabregas (Messi, 62), Villa (Song, 84)

PSG: Sirigu; Jallet (Van der Wiele, 88), Alex, Silva, Maxwell; Lucas, Motta, Verratti (Beckham 83), Pastore; Ibrahimović, Lavezzi (Gameiro, 81)

JUVENTUS - BAYERN 0:1 (Mandžukić 63', Pizzaro 91')

KRAJ UTAKMICE

GOOL 91. minuta - Schweinsteiger je odlično uposlio Pizzara koji šalje i drugu loptu iza leđa Buffona

87. minuta - Pizzaro je dodao za Robbena koji se sjurio prema vratima Juventusa, uputio udarac s ruba kaznenog prostora, ali Buffon zaustavlja njegov pokušaj

GOOL 63. minuta - Martinez je nakon slobodnog udarca pucao ravno u Buffona, a na odbijenu loptu naletio je Mandžukić koji glavom šalje loptu u mrežu Juventusa za vodstvo Bayerna

57. minuta - Robben je s dvadesetak metara zatresao vratnicu

48. minuta - Quagliarella se odlično oslobodio braniča, izvukao na udarac, ali njegov šut s dvadesetak metara otipao je malo pored desne vratnice Neuera

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

39. minuta - Nakon što je nakon kornera obrana Juventusa izbila loptu iz svog šesnaesterca, Alaba je naletio na nju i s dvadesetak metara opalio prema vratima, ali njegov pokušaj zautavio je Buffon

22. minuta - Pirlo je poslao bombu iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, ali Neuer efektno zaustavlja njegov pokušaj

8. minuta - Odlično je prošao Ribery po desnoj strani, ubacio u šesnaeterac i odlično pronašao Mandžukića čiji udarac završava u boloku

7. minuta - Mario Mandžukić je zaradio žuti karton i ukoliko Bayern prođe dalje neće imati pravo nastupa u prvom susretu

2. minuta - Vučinić je pokušao s ruba kaznenog prostora ali lopta je otišla ravno u ruke Neuera

1. minuta - Utakmica je počela!

BARCELONA - PSG 1:1 (Pedro 71' / Pastore 50')

KRAJ UTAKMICE

GOOL 71. minuta - Messi je odlično gurnuo loptu u prostor za Villu koji šalje povratnu loptu za Pedra koji pogađa za izjednačenje Barcelone

GOOL 50. minuta - Ibrahimović je odlično uposlio Pastorea koji izbija oč u oči s vratarom Valdesom i smirenim udarcem šalje loptu u mrežu za vodstvo Parižana na nou Campu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

30. minuta - Pokušao je Moura glavom, ali Valdes zaustavlja njegov pokušaj

24. minuta - PSG je povukao brzu kontru, a nakon što je uspio ući u šesnaesterac, Lavezzi pokušava vanjskim dijelom kopačke poslati loptu pored Valdesa, ali vratar Barcelone uspijeva zaustaviti njegov udarac

12. minuta - Pokušao je Iniesta lobom iznenaditi Sirigua, ali lopta je otišla iznad vrata

2. minuta - Xavi je zapucao s dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali lota je otišla malo pored desne vratnice

1. minuta - Utakmica je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:22