SPEKTAKL U OSMINI FINALA

FOTO, VIDEO: Real Madrid i Manchester bez pobjednika na Bernabeu, Modriću 15 minuta! Srna zabio u remiju Šahtara!

U prvoj utakmici osmine finale Lige prvaka nogometaši Real Madrida su na domaćem terenu protiv Manchester Uniteda odigrali 1:1 (1:1). Gosti su poveli u 20. minuti golom Welbecka, a poravnao je Cristiano Ronaldo u 30. minuti. Hrvatski reprezentativac u dresu Reala Luka Modrić ušao je u igru u 75. minuti. Uzvrat je 5. ožujka na Old Traffordu.

Iako su gledatelji vidjeli samo dva gola, bila je to odlična predstava na stadionu Bernabeu, s puno prilika i udaraca na gol. Prvi udarac u okvir gola donio je vodstvo Manchester Unitedu. Wayne Rooney je izveo korner, a Welbeck je nadvisio Sergija Ramosa i glavom je loptu poslao u mrežu za vodstvo Uniteda 1:0 u 20. minuti. Sukrivac za gol je i vratar Reala Diego Lopez, koji je "otišao u prazno".



szólj hozzá: R0-1M www.fasthighlights.com

Real je poravnao u 30. minuti. Angel Di Maria odlično je ubacio u kazneni prostor, a Cristiano Ronaldo je izbjegao pažnji Patricea Evre i zabija glavom za 1:1.

Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko izglednih prilika na obje strane, a najbolje su bile one Welbecka i Ronalda. U 34. minuti Van Persie je oštro ubacio u peterac, a udarac Welbecka u korner je skrenuo vratar Diego López.

U sudačkoj nadoknadi Cristiano Ronaldo je ponovno mogao zabiti glavom, ali je lopta prohujala pored gola.

Drugo poluvrijeme nije donijelo toliko izrazitih prilika. U 61. minuti De Gea akrobatskom obranom spašava vrata Uniteda nakon udarca Coentraa iz neposredne blizine. U 72. Van Persie se mogao upisati u strijelce, ali je njegov udarac vratar Diego López skrenuo u gredu.

Hrvatski reprezentativac u dresu Reala Luka Modrić ušao je u igru u 75. minuti, a u 79. je sudjelovao u napadu koji je mogao rezultirati pogotkom, ali vratar De Gea je ponovno bio odličan.

U sudačkoj nadoknadi dvije odlične prilike, prvo je Modrić probio lijevu stranu i poslužio Ronalda, ali braniči gostiju uspijevaju rasčistiti situaciju. Odmah nakon toga stopostotna prilika za Van Persieja, ali vratar Reala uspijeva spasiti mrežu.

REAL MADRID: Diego Lopez, Alvaro Arbeloa, Raphael Varane, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Xabi Alonso (Pepe, 84), Sami Khedira, Angel Di Maria (Modrić, 75), Mesut Ozil, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (Higuain, 60).

MANCHESTER UNITED: David de Gea, Rafael, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Patrice Evra, Michael Carrick, Phil Jones, Wayne Rooney (Anderson, 84), Shinji Kagawa (Giggs, 64), Danny Welbeck (Valencia, 73), Robin van Persie.

STRIJELCI: 0:1 Welbeck (20), 1:1 Cristiano Ronaldo (30).

SUDAC: Felix Brych (Njemačka).

STADION: Santiago Bernabeu

GLEDATELJA: 85.000

Srna zabio, remi Šahtara i Borussije

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Šahtar i Borussia Dortmund su u Donjecku na Donbass Areni pred 52.000 gledatelja odigrali bez pobjednika 2:2.

Šahtar je dva puta vodio golovima našeg Darija Srne (31) i Douglasa Coste (68), no Borussija se oba puta vratila, a strijelci su bili Robert Lewandowski (41) i Mats Hummels (87). Srna je odigrao cijeli susreta za Šahtar, dok je Eduardo da Silva odigrao posljednjih šest minuta.



szólj hozzá: S1-0D www.fasthighlights.com

Bio je to sjajan susret visokog ritma s nizom prilika na obe strane. Gosti su bolje otvorili utakmicu i već u petoj minuti su zaprijetili iz slobodnjaka. Potom je u 12. minuti pucao i Blaszczykowski, a u 17. minuti Hummels je glavom sa desetak metara uzdrmao vratnicu. Domaćin je tek nakon dvadeset minuta uspio pohvatati konce igre, a u 31. minuti je došao i do vodstva. Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna je sjajno iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio za 1:0. Deset minuta kasnije Robert Lewandowski je u gužvi u kaznenom prostoru iskoristio pogrešku domaće obrane i sa šest-sedam metara lako svladao Pjatova. Njemački prvak je bio bolji i na otvaranju drugog poluvremena, no Šahtar je praktički iz ničeg u 68. minuti stigao do novog vodstva. Douglas Costa je sjajno primio dugu loptu preko cijelog terena, a potom je iz voleja poslao u mrežu. Ipak, tri minute prije kraja Hummels je nakon ubačaja iz kornera izjednačio za 2:2.

Uzvratni susret je petog ožujka u Dortmundu.

ŠAHTAR - BORUSSIA DORTMUND 2:2

DONJECK. Stadion Donbass Arena - 52.000 gledatelja; Sudac: Howard Webb (Engleska);

Strijelci: 1:0 Srna (31), 1:1 Lewandowski (41), 2:1 Costa (68), 2:2 Hummels (87)

ŠAHTAR: Pjatov - Srna, Rakitski, Čigrinski, Rat - Fernandinho, Hubschman - Teixeira (od 84. Eduardo), Mhitarian, Taison (do 62. Douglas Costa) - Luiz Adriano

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Bender, Kehl - Blaszczykowski (od 80. Leitner), Goetze, Reus - Lewandowski

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:40