POVRATAK LEGENDE

Gascoigne se vratio s liječenja u Americi: 'Bio sam mrtav i znam da mi je ovo zadnja šansa’

 scottishcomedyfc.com

Čuo sam trojicu doktora kako su u razgovoru zaključili: ‘Ovaj je gotov, nema mu spasa’. Jednome od njih sam rekao: ‘Molim vas, ne želim umrijeti. Spasite me’. Bio sam uvjeren da je kraj. Ali oživio sam.

Dramatična ispovijest Paula Gascoignea, koji se vratio s rehabilitacije u Americi, jučer je dominirala otočkim medijskim prostorom. Bivši engleski reprezentativac vratio se iz mrtvih i dobio još jednu šansu u 46. godini života. Život mu je krajem siječnja visio o niti, ali tjedni liječenja u Arizoni ugasili su crvenu lampicu. Sada ponovno okreće novu stranicu i najavljuje da će redovito pohađati sastanke Anonimnih alkoholičara.

- Bio sam preslab za to, no sada znam da su ti sastanci veoma važni. Trebao sam biti mrtav, a ne ovdje razgovarati s vama. Imam novu priliku i ne mislim je prokockati - rekao je Gazza.

Nastupa na humanitarnoj večeri u Northamptonu, koji je početkom veljače zabezeknuo javnost, uopće se ne sjeća. Gosti su tada platili 100 funti samo da bi vidjeli pijanog Gazzu kako se na pozornici trese, plače, psuje i vrijeđa ih. “Oprostite mi, tri dana sam na viskiju, oprostite mi”, rekao je pred nijemom publikom, koju je prethodno nazvao “pi.....”. Jedan je gost prokomentirao da je bilo “užasno gledati svojeg heroja kako im umire pred očima”.

Gascoigne otkriva da je ponovno počeo intenzivno piti prošlog ljeta u Dubaiju, nakon što je 17 mjeseci bio suh. Zatim je još nekoliko mjeseci apstinirao, a onda se početkom ove godine ponovno slomio. Prestao je pohađati sastanke, izolirao se i uopće nije jeo. “Živio sam kao suhi alkoholičar”, priznao je. Nakon što je ispad u Northamptonu dospio u javnost, bivšeg veznjaka Newcastlea, Tottenhama, Lazija i Rangersa prijatelji su hitno poslali u kliniku u SAD. Samo dan prije odlaska popio je dvije litre džina i 15 limenki Stelle.

“Kada sam došao tamo, već sam napola bio truplo. Život mi se praktički ugasio. Da, prošao sam kroz smrt, bio sam mrtav”, ispričao je Gazza u ispovijesti za nedjeljni The Sun.

Iz Amerike se vratio ranije od očekivanog, s obzirom na to da uobičajeni tretman u toj klinici traje dva mjeseca. Njegovi prijatelji ističu kako sada sve ovisi o njemu. Izborio je, kažu, “produžetke”, u kojima nema pravo na pogrešku. Jer sljedeća će mu biti i posljednja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 04:27