TRAŽE 25 MILIJUNA KUNA

Gorica protiv HNS-a: Oni nas smatraju idiotima, ali na sudu nemaju šanse!

Odluka Arbitražnog suda odbacila je odštetni zahtjev, ali to je samo pokušaj odgađanja neodgodivog, smatra predsjednik Črnko
 Nenad Dugi / Cropix

HNS izbacio, HNS vratio. Tko je tu lud? Konfuzija je, definitivno, preslaba riječ za ono što se događa u Kući nogometa. Odluka Arbitražnog suda HNS-a, koji je odlučio da Izvršni odbor te iste organizacije nije smio oduzeti licencu HNK Gorici za natjecanje u Prvoj HNL, ponovno je podignula prašinu u upravi tog drugoligaša.

Prvoligaši do 28.7.

Pravne začkoljice ovog slučaja vjerojatno vam ne bi svojim birokratskim manevrima objasnio ni sam Zorislav Srebrić, ali da vidimo... Prošlo je 87 dana otkad je Gorica predala žalbu Arbitražnom sudu na odluku o izbacivanju iz Prve lige. Nju je dva tjedna prije toga na svojoj sjednici donio Izvršni odbor HNS-a uz objašnjenje da Velikogoričani imaju “neadekvatnu licencu”.

Nakon što je Sud shvatio da ne postoji temelj za takav potez, naknadno je sazvana Komisija za licenciranje. Predsjednik Nenad Črnko tvrdi da su oni potom pribjegli najbezbolnijem rješenju - oduzimanju licence - a da uopće nisu bili na stadionu, i to nakon isteka roka. A prema najnovijoj odluci Suda, Gorica je cijelo to vrijeme, do konačnog odbijanja žalbe o izbacivanju (28. srpnja), bila - prvoligaš?

- Oni su cijelo vrijeme znali da su donijeli pogrešnu odluku i da će kad-tad za nju morati odgovarati. Samo su tražili način kako da izbjegnu nadoknadu. Zar nas doista smatraju idiotima? Morat će to objasniti pred sudom, jer ništa nam drugo nije preostalo - objašnjava Črnko.

Tri mjeseca, kaže predsjednik, tražio se način kako da se eliminira odštetni zahtjev Gorice od 25 milijuna kuna. Na kraju je Sud zaključio da “o odšteti ne može raspravljati jer je za slučaj financijskog obeštećenja klubu bilo potrebno dostaviti još jednu žalbu”.

Očekuju podršku Grada

- Koliko sam čuo, oni uopće nisu imali uvid u spis. Sastali su se 20 minuta prije, znali kako moraju odlučiti i donijeli taj presedan samo da se mi ne bismo opet mogli žaliti. No, time samo odgađaju neodgodivo. Hrvatska je pravna država pa ćemo svoju bitku voditi na drugim instancama.

Uz žalbu općinskom sudu, koja će se skrojiti kad stigne službeno objašnjenje HNS-ove arbitraže, razmatraju i neke druge odluke. Izvršni odbor o njima će raspravljati danas.

- Tražit ćemo da Grad čvrsto stane iza nas, jer ovo je u interesu šire zajednice. Kad je o meni riječ, preispitujem svoje aktivnosti u hrvatskom nogometu i odlučio sam da ću odstupiti od zastupanja Gorice u HNS-u - zaključio je Črnko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 06:50