ŠIMUNIĆ ZANIJEMIO

HNS: 'Odluka o Mandžukiću i Šimuniću još nije stigla'; SREBRIĆ: 'Sve će se znati za dva dana'

'Čim dobijemo odluku o kazni, HNS će je objaviti. A svoj komentar dat će i izbornik Niko Kovač'
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Poraz protiv Ludogoreca bio je najvjerojatnije posljednji europski nastup Josipa Šimunić u Dinamovom dresu. S obzirom na Fifinu “šutnju”, nije još jasno hoće li ikad više zaigrati za reprezentaciju.

- Informacija o tome kakve kazne čekaju Josipa Šimunića i Marija Mandžukića nije još došla do nas. Nećemo to znati barem još dva dana, rekao je Zorislav Srebrić nakon utakmice.

Josip Šimunić, pak, očekivano, također nije bio raspoložen za razgovor. Pognute glave i mrkog lica, bez ijedne je riječi prošao pored novinarskog “kordona”.

Za razumjeti je da mu nije bilo ni do čega. Novi poraz samo je jedan od razloga, njegova je briga puno veća.

HNS: Odluka o kazni Šimuniću i Mandžukiću još nije stigla

U Hrvatski nogometni savez još nije stigla odluka o kazni Josipu Šimuniću i Mariju Mandžukiću, o čijim je slučajevima jučer raspravljala Disciplinska komisija Fife, izjavio je danas za Hinu glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

"Čim dobijemo odluku o kazni, HNS će je objaviti. A svoj komentar dat će i izbornik Niko Kovač", rekao je Pacak.

Fifa će svoju odluku prvo objaviti igračima i savezu, a tek onda javnosti.

Fifa je otvorila postupak protiv Mandžukića zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP, dok je protiv Šimunića pokrenut postupak zbog neprimjerenog ponašanja nakon iste utakmice igrane u Zagrebu. Kapetan zagrebačkog Dinama je nakon maksimirskog dvoboja uzeo mikrofon i počeo uzvikivati 'Za dom', na što su mu navijači s tribina odgovarali sa 'Spremni'. Nagađa se kako bi Šimunić mogao dobiti čak šest utakmica kazne, dok napadaču Bayerna prijeti od jedne do tri utakmice neigranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:43