STATISTIKA GOVORI SVE

HVALOSPJEVI ZA 'GENERALA RAKITIĆA' Sjajnom hrvatskom veznjaku 'skinuli kapu' iz tabora ljutog rivala

 foto: David Ramos / Getty

U subotu je na rasporedu najveći svjetski nogometni derbi, okršaj između Barcelone i Real Madrida na Camp Nou. Pet dana uoči 'El Clasica' Realu naklonjena Marca objavila je tekst posvećen Ivanu Rakitiću.

U tekstu pod naslovom 'General Rakitić' opisuje se značenje hrvatskog veznjaka za katalonski sastav.

"Iako je propustio prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske Rakitić će definitivno započeti subotnji El Clasico. Hrvat je postao ključan igrač momčadi Luisa Enriquea po dolasku iz Seville 2014. godine. Pomaže Sergiju Busquetsu u defanzivi, sjajno se razumije s Leom Messijem i pokriva Danija Alvesa na desnom boku kada on ode u napad“, piše Marca i dodaje:

"Možda Rakitić i nije najvještiji igrač, niti je blažen velikom brzinom, ali Luis Enrique ne može zamisliti dan da ne započne susret bez Hrvata“.

Statistika svakako ide u prilog Rakitiću i tu statistiku podcrtala je Marca.

"Tijekom ove sezone Rakitić je odigrao više utakmica od bilo kojeg drugog igrača Barcelone, skupivši 46 nastupa, od čega njih 38 u početnoj jedanaestorki. Drugi na popisu je Luis Suarez koji je odigrao 43 utakmice, sve od prve minute i nevjerojatno, nije bio zamijenjen u nijednoj. S druge strane, Rakitića Luis Enrique često mijenja, kako bi rasporedio teret u sredini terena“.

Na kraju teksta Marcin novinar X. Hernandez zaključuje: "Rakitićev značaj vidio se u prvom El Clasicu sezone kada je Barcelona razbila Real sa 4:0 u Madridu. Rakitić je započeo tu utakmicu i bio je među najboljima u uvjerljivoj pobjedi. Očekuje se da će Barcelona nagraditi njegove igre novim ugovorom“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:59