ATRAKTIVNA LOKACIJA

INVESTICIJA IZ KUVAJTA Arapi spremni uložiti 10 milijuna eura u nogometni kamp u Hrvatskoj

U sklopu centra osnovala bi se i nogometna akademija koja bi za cilj imala selekciju i obuku mladih igrača iz Hrvatske
 Ivo Ravlić / CROPIX

Bliski istok odavno je meka za hrvatske igrače i trenere koji su u arapskim zemljama iznimno cijenjeni. Mogu za to umnogome zahvaliti i sadašnjem sportskom direktoru Rijeke Srećku Juričiću koji je, poput Marka Pola, prvi prokrčio put. No, naftni magnati i šeici s puno petrodolara skrenuli su pogled prema prostoru Republike Hrvatske. Točnije, Istri, Primorju ili Gorskom kotaru...

Naime, Nikica Gaćeša, bivši stoper Rijeke, Pomorca, Suhopolja i Hrvatskog dragovoljca te klubova iz Malte, Uzbekistana i Kine, a sada nogometni menadžer, potpisao je ugovor o suradnji s predsjednikom agencije PRT LINE, Muhammedom Al-Mutairijem. Njegova agencija bavi se raznim djelatnostima usko vezanim sa sport, od zastupništva igrača preko organizacije natjecanja pa do kampova i nogometnih akademija, a trenutno djeluju na području Kuvajta, UAE-a, Katara i Saudijske Arabije.

Al-Mutairi spreman je, dakle, uložiti oko 10 milijuna eura u sportski centar koji bi služio, prvenstveno, za pripreme ekipa iz bliskoistočnih zemalja, ali i iz cijelog svijeta. U sklopu centra osnovala bi se i nogometna akademija koja bi za cilj imala selekciju i obuku mladih igrača iz Hrvatske.

Naravno, kada su takvi poslovi u pitanju, uvijek treba gledati sve aspekte ljudskog društva. Turistički se čini kao pun pogodak, mnogi Arapi otkrit će ljepote sjevernog Jadrana, a vjerojatno ne bi bilo loše ni politički pojačati odnose Hrvatske i Kuvajta.

Ako PSG ima Al-Khelaifija, Manchester City Al Mubaraka i Zayeda Al Nahyana, a Sarajevo, pak, Vincenta Tana, zašto i mi ne bismo imali - Al Mutairija!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:29