VELIKE AMBICIJE

IVAN KLASNIĆ STIŽE NA KANTRIDU! Rijeka dovodi prvo pojačanje za lov na naslov

Osim Ivana Klasnića, u Rijeci nisu posve odustali od realizacije povratka mlađeg Sharbinija. No, Anasov transfer prije svega ovisi o njegovim financijskim apetitima
Bec, Austrija, 200608.Ernst Happel Stadion. Cetvrtfinalna utakmica europskog nogometnog prvenstva u Austriji i Svicarskoj izmedju Hrvatske i Turske. Ivan Klasnic.Foto: Robert Belosevic / CROPIX
 Robert Belošević / CROPIX

Olovna vremena na Kantridi, kada se svaka kuna tri puta okrenula u džepu prije nego je puštena u opticaj, daleko su iza Rijeke. Nedavne ovacije Gabrieleu Volpiju toliko su razigrale srce talijanskog milijunaša da je ovaj brže-bolje navijačima obećao novi stadion.

Bio bi to bombončić bez atletske staze s 13 tisuća sjedećih mjesta, a osim stadiona Rijeka bi trebala dobiti klupski kamp na Rujevici i omladinsku školu na Podmurvicama.

No, infrastruktura će malo značiti navijačima Rijeke ako svlačionica ostane nedorečena kao u ovoj sezoni. Itekako su toga svjesni predsjednik Mišković i sportski direktor Juričić koji su još od zime prionuli slaganju igračke križaljku za sljedeću sezonu

Doduše, promjena trenera ih je malo omela u ritmu planiranja, ali u principu su konture prijelaznog roka vrlo jasne. Nekima će se definitivno zahvaliti na suradnji. Iako klasična transfer lista ne postoji, za Gabrića, Čavala, Neretljaka i još neke izvjesno je kako neće biti na popisu igrača na koje Matjaž Kek računa u sljedećoj sezoni. Neki transferi su već dogovoreni ( Kvržić, Lešković...), a s nekima se tek kreće u realizaciju.

Vijest koja se stidljivo pojavila u nogometnim krugovima otkriva kako su Rijeka i Ivan Klasnić obnovili kontakt, koji je prekinut lani kada je bivši reprezentativac odbio mogućnost da karijeru nastavi u HNL-u.

U međuvremenu se mnogo toga promijenilo. Rijeka se dokazala kao ozbiljan projekt, a Klasnić više nije u poziciji da može birati.

Što se valja iza brda trebalo bi se saznati uskoro, ali u Isusovim godinama (u siječnju je navršio 33) i s jednim poluvremenom u 2013. (igrao 45 minuta u dvoboju Mainza i Düsseldorfa početkom ožujka), Klasnić vapi za promjenom, a ovakva Rijeka se ne odbija.

Osim Ivana Klasnića, u Rijeci nisu posve odustali od realizacije povratka mlađeg Sharbinija. No, Anasov transfer prije svega ovisi o njegovim financijskim apetitima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:53