DINAMO U ZADRU

IVANKOVIĆ O JADRANSKOM DERBIJU 'Nas ne zanima ni Rijeka ni Hajduk, već jedino i samo Dinamo'

Želim samo da se na Kantridi odigra spektakularni jadranski derbi. Tko će pobijediti? Nas to ne zanima, gledamo svoja posla - zaključio je Ivanković
 Jakov Prkić/CROPIX

Dopire li do Maksimira huk derbija današnjeg jadranskog derbija s Kantride? Hoće li plavi klub s nestrpljenjem ili uzbuđenošću osluškivati kako će igrati i završiti Rijeka i Hajduk? Bave li se uopće tom mišlju?

- Nama uvijek odgovara jedino pobjeda Dinama!

To je bila rečenica trenera Modrih Branka Ivankovića. Onda je nastavio.

- Nas ne zanimaju ni Rijeka ni Hajduk, već jedino i samo Dinamo, Dinamo, Dinamo... Sve naše zamisli rješavamo kroz našu momčad, a drugi neka igraju kako žele i hoće. Uopće ne gledamo druge rezultate, mi sami želimo osigurati poziciju broj 1 u prvenstvu, ne treba nam ničija pomoć. Jedino što nas veseli da će se danas na Kantridi igrati pravi derbi, da će biti spektakl, da će stadion biti pun. To je prekrasno za hrvatski nogomet.

Dinamo je “počastio” Rijeku s petoricom nogometaša, Andrejom Kramarićem, Ivanom Krstanovićem, Ivanom Tomečakom, Nikolom Pokrivačem i Mehmetom Alispahićem. Neki će kazati i s bivšim Lokosima Malešom i Borasom. Moglo bi se onda pretpostaviti da će ljudi iz ZG kluba ipak biti više naklonjeni Riječanima. Uostalom, današnji odnosni Modrih i Majstora s mora hladni su poput sibirske zime, dok su oni s dečkima s Kantride podosta sunčani i topli.

- Tu se radi o čistom profesionalizmu. Dinamovi igrači koji su otišli u Rijeku procijenili su da je tako bolje za njih, da će tamo imati više prilike. Danas je to Rijeka, sutra će, tko zna, možda to biti Hajduk, prekosutra neki treći klub... Nema to nikakve veze. Mi imamo svoj program, svoju strategiju i politiku. Želim samo da se na Kantridi odigra spektakularni jadranski derbi. Tko će pobijediti? Nas to ne zanima, gledamo svoja posla - zaključio je Ivanković.

Tako je to u Maksimiru. Plavi dečki su isključivo koncentrirani na ogled u Stanovima. Ako pobijede, zadržat će vrh ljestvice. Logično, za njih bi bilo najbolje da derbi završi neodlučeno, jer bi tada u slučaju trijumfa u Zadru, pobjegli suparnicima na tri boda, a onda čak i u slučaju poraza, imali bi isti broj bodova kao Rijeka i Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50