NIŠTA SI NE ZAMJERA

IVANKOVIĆ SE PRAVDA 'Nisam učinio nikakvu pogrešku. Pa i Real je bio u krizi s Ancelottijem...'

'Rastali smo se svi skupa kao prijatelji. Mi smo bili prijatelji i ostajemo prijatelji'
 Goran Mehkek / CROPIX

A što kaže Branko Ivanković? Veli da je do sporazumnog raskida došlo sasvim normalno, bez velikih riječi.

- Malo smo razgovarali i zaključili da je najbolje da se rastanemo - kazao je Ivanković.

Zar se ipak sve nije dogodilo prenaglo? Rezultati i igre jesu bili loši, ali ipak se nismo nadali da ćete tako brzo napustiti klupu?

- Znate kako to ide u našem poslu. Postoje oscilacije u razmišljanjima i razgovorima, u nekim reakcijama. Tu nema pravila.

Što vam je kazano na sastanku nakon kojeg više niste trener Dinama? Što vam je zamjerio Zdravko Mamić?

- Ništa specijalno. Onako, generalno nije bilo dobro, to je bila priča. Nije bilo nikakve svađe, povišenih tonova. Tako je jednostavno ispalo.

Dobro, kakav je vaš komentar na ovu vašu kratku treću epizodu u Dinamu? Je li bilo pametno što ste uopće preuzeli Modre?

- Nisam razmišljao negativno niti kad sam preuzimao Dinamo, ne želim negativno razmišljati niti sad kad sam otišao. Došao sam s mnogo želje, volje, elana, htio sam napraviti mnogo. Nažalost, nije se poklopilo. Rezultat nije bio dobar, stvorila se kritična masa negativnosti i priči je kraj. Trajalo je kratko, točno. Ponekad su u raskoraku neke stvari, neke možeš riješiti, neke ne možeš.

Što vi niste uspjeli riješiti u Dinamu?

- Nisam uspio riješiti - rezultat! Nismo ga imali. Nije bio u skladu s klupskim, igračkim i mojim željama.

Je li se ipak moglo bolje?

- Moglo se i drukčije okrenuti. Eto, razmišljao sam i radio analizu sad kad se vraćam kući. Ne znam gdje sam napravio krivi korak. Ponekad se stvari tako poklope. Rastali smo se svi skupa kao prijatelji. Mi smo bili prijatelji i ostajemo prijatelji. Bez obzira što je sve tako završilo.

Zamjerate li ipak nekome nešto? Ili možda sebi?

- Što ću zamjeriti? Nemam nikome ništa zamjeriti. Sebi? Isto tako ne. Znao sam da dolazim u tešku situaciju, znao sam da neće biti lako i jednostavno. Ali vjerovao sam u sebe, u svoje mogućnosti. Sve sam pokušao što je bilo moguće, na sve načine. Ne vidim nikakvu svoju krupnu pogrešku. Možda je bilo sitnih, ali bile su beznačajne. Ispalo je kako je ispalo.

Može li se Dinamo izvući iz krize s novim trenerom Zoranom Mamićem?

- Može. Svakom klubu se događaju ovakve stvari, i onima najvećima. Nekome više, nekome manje. Pa i Real je bio u krizi s Ancelottijem...

Tako je iznenađujuće završio jučerašnji dan u Maksimiru. Zdravko Mamić se nije oglašavao, isključio je mobitel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:39