NOGOMETNI MERCATO

Jordi Alba, Rakickij, Strootman, Eriksen - igrači koji bi nakon Eura mogli postati vrlo tražena roba

Luka Modrić i Dejan Lovren proteklih su dana u Rovinju ponavljali mantru da će o novom klubu odlučivati nakon što prođe eurogroznica. Slično razmišljaju i ostali “eksponati” u nogometnom izlogu, koji zbog relativno povoljne cijene već sad nose atribut lovine i čiji agenti dane provode telefonirajući.

Ozbiljni su ponuđači dosad već odradili skautiranje i izbistrili popis imena koja ih zanimaju. A kako se velika natjecanja redovito pretvaraju u talent show nakon kojega na nogometnoj tržnici postane prometno kao na američki “Black Friday”, tako su ponude za potencijalne velike ribe već trebale biti na stolu.

Rakickij mijenja Puyola?

Jagma će se sasvim sigurno povesti za Jordijem Albom, igračem Valencije kojeg Transfermarkt u ovom trenutku procjenjuje na 10 milijuna eura. Kvalitetan lijevi bočni u Europi je tražen kao suho zlato, a Alba se po potrebi pretvara i u krilo. U “furiji” se izborio za status legitimnog nasljednika Joana Capdevile i bit će starter na Euru, ali još se nije obećao nikome, pa ni Barceloni koja je najviše zagrijana.

- Nismo primili nijednu konkretnu ponudu, ali zato smo mi njemu ponudili novi i poboljšani ugovor - otkrio je Valencijin tehnički direktor Braulio Vásquez.

Barça se neko vrijeme zanimala i za Jaroslava Rakickog, neizostavni kotačić Šahtjora. Povijest njihove suradnje s Donjeckom nije najsretnija, jer Dmitro Čigrinskij se vratio nakon samo jedne sezone na Nou Campu. No, 22-godišnji Rakickij, koji je u nacionalnom dresu skupio solidan staž, razmatra se kao jedna od alternativa za vremešnog Carlesa Puyola.

Veznjaci kojima će efikasno iskorištena minutaža na Euru sigurno napumpati cijenu su Kevin Strootman, Christian Eriksen, James McClean, Alan Džagoev, a u nekoj sretnijoj varijanti i Ivan Perišić.

Strootmanovih 17 asista

Za 22-godišnjeg Strootmana, koji je protekle sezone u dresu PSV-a zabio šest golova i upisao impresivnih 17 asistencija, lista čekanja već je poduža. Zvali su ga, između ostalih, Manchester United, Milan i Inter. Džagoev košta dvostruko više, ali ako Rusija prođe prvi krug, bit će još i skuplji. Christiana Eriksena (20) upoznali smo u Ligi prvaka, a velikani su odlučili ignorirati izjavu Franka de Boera koji je upozorio da će “mali ostati u Ajaxu još barem pet godina”.

Iz napadačkog trojca kojeg smo izdvojili velike šanse za promociju ima visoki Čeh Tomáš Pekhart, kojeg je izbornik Bílek pretvorio u esencijalni sastojak svoje momčadi. Topnik Montpelliera i najbolji strijelac francuske lige Olivier Giroud očekuje da neće biti samo Benzemina sjena. Zanimljiv je i André Schürrle (Bayer), za kojeg su njemački mediji već objavili da će stopama Marka Marina u Chelsea. On je to demantirao, ali dodao da osluškuje sve ponude...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:27