POGLEDAJTE GOLOVE!

Jurčić: Ponosan sam na svoje igrače!

Rumunjske momčadi nastavljaju izvlačiti deblji kraj u nadmetanjima s Dinamom i u prijateljskim utakmicama, u Beleku je ‘potopljen’ i taj strašni Cluj
Temisvar, Rumunjska, 011009.Stadion Dan Paltinisanu.Europska liga, 2. kolo.Temisvar - DinamoNa fotografiji: Krunoslav Jurcic trener Dinama.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - U svojoj drugoj provjeri u Beleku, nogometaši hrvatskog prvaka svladali su Cluj, prošlogodišnje iznenađenje Lige prvaka i jesenskog prvaka Rumunjske sa čak 4-0 (1-0), pogocima Moralesa (29-11m), Kramarića (52), Mandžukića (69) i Slepičke (89).

Za razliku od prvog pripremnog dvoboja s Hiroshimom, Krunoslav Jurčić je na poluvremenu napravio samo dvije izmjene, dajući veću minutažu planiranoj prvoj momčadi, ali do kraja nadmetanja nastupio je 21 igrač; nisu ulazili samo Turina, Tomić, Mihaljević i Bišćan. Ovaj put “plavi” su bili opasniji po lijevoj strani, isticali su se Ibáńez i u prvom poluvremenu Dodo, na kojem je napravljen prekršaj za najstrožu kaznu, a udarac s bijele točke za Dinamovo vodstvo realizirao je Morales.

U nastavku je poentirao Dodova zamjena Kramarić, sve dvojbe oko pobjednika riješio Mario Mandžukić, a krajnji rezultat postavio Mandžina alternativa Slepička.

- Dakako da sam ponosan. Igra koju su moji dečki pokazali stvara u meni veliko zadovoljstvo. Od samih golova, još me više oduševila prezentacija moje ekipe - blistao je Dinamov strateg.

Iako su na treningu dan prije promašivali, dinamovci ovaj put nisu zakazali u realizaciji, štoviše, ona je, kako je rekao trener Jurčić, bila na europskoj razini. Iz gotovo četiri prilike postignuta su četiri pogotka. Jurčićeva momčad sve je vrijeme kontrolirala utakmicu protiv Rumunja koje vodi Talijan Mandorlini.

- Igrači su slijedili ono što smo prolazili na treninzima, pozicijski pametno, mirno, jedan drugome su bili na raspolaganju. To je ono pravo! Čvrstina i blizina suparniku. Ma bili su gotovo perfektni - izjavio je Jurčić za službenu internetsku stranicu kluba.

- Cluj je veoma jaka i poletna momčad, no upravo je zato naše zadovoljstvo još veće - zaključio je Kruno Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 08:30