PLAYMAKER VATRENIH

KOVAČ: Mateo je naša 'desetka'! KOVAČIĆ: Možemo puno, mi smo kao Kolumbija i Belgija...

 Srđan Vrančić / CROPIX

Mateo Kovačić nastupio je za mladu reprezentaciju protiv Ukrajine , pa se vratio u onu seniorsku. Izbornik ga u Brazilu vidi na poziciji klasične 'desetke' u srcu veznog reda.

- Ta mi pozicija najbolje odgovora jer sam je igrao do juniorskog uzrasta, na njoj se najbolje osjećam i mogu najviše dati – komentirao je veznjak Intera iz Milana. Na pitanje koliko je napredovao u Serie A, Kovačić je bio jasan:

- Taktički sam sazrio. Neigranje je utjecalo na psihu, pa sam i to trenirao. Mislim da sam u svim segmentima napredovao. Radio sam dosta na defenzivnoj igri. Postavljanje je bio moj najveći problem i na tome sam radio s trenerom, a moram poboljšati i taj trkački dio – samokritičan je Kovačić.

U Brazilu ga se očekuje u prvih 11 na premijeri... - Na izborniku je da odluči. Ima svoje zamisli, ali svi se nadamo da ćemo biti u prvih 11.

Koliko može Hrvatska u Latinskoj Americi? - Puno. Kao Kolumbija ili Belgija. Mlada smo ekipa, tehnički jaka s dosta iskusnih igrača. Bit će to dobar nastup na SP-u i igrat ćemo bez opterećenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:28