NOVI SMJER NA POLJUDU

'KRAJ SVIH DOMAĆIH STRUČNJAKA ONI U SPLIT DOVEDU ŠVEĐANINA!?' Bivši Hajdukovi treneri u nevjerici

'Anderssona ne poznajem i ne mogu govoriti o njegovim kvalitetama niti o tome koliko ima upliva na tržište. Međutim, puno domaćih stručnjaka bolje poznaje situaciju'
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

U nogometnim krugovima vlada nevjerica da će Andersson na Poljudu ostaviti dublji trag.

- Imao sam prije nekoliko dana priliku razgovarati s kolegama suigračima i trenerima i mišljenje je većine, pa i moje osobno, da se radi o pogrešnom potezu Uprave Hajduka. Anderssona ne poznajem i ne mogu govoriti o njegovim profesionalnim i ljudskim kvalitetama niti o tome koliko ima upliva na nogometno tržište. Međutim, puno domaćih stručnjaka sigurno bolje poznaje situaciju u klubu i u našem nogometu i zato držim da Andersson nije najbolje rješenje - smatra bivši prvotimac i trener Bijelih Ante Miše. Po njemu se sportski direktor mogao naći u postojećem kadru na Poljudu.

- U klubu radi Nenad Pralija koji se već u RNK Splitu pokazao kao dobar sportski direktor, a tu je i Stipe Andrijašević koji također dobro poznaje tematiku. Domaći čovjek je i Ivica Šurjak koji je možda i najbolji od svih sportskih direktora koji su do sada radili u Hajduku - kaže Miše te dodaje da domaći stručnjaci nemaju jednak tretman kao stranci.

- Kada stranac dođe i traži plaću od pet ili 10 tisuća eura, onda je to u redu, nitko se ne žali, a kada neki naš stručnjak traži slične uvjete, onda svi govore kako traži puno, kako ga treba biti sram i tome slično. Mislim da se domaća struka strahovito podcjenjuje, to je sasvim pogrešno - zaključuje Miše.

Sličan stav o angažmanu Anderssona ima i izbornik U-17 reprezentacije Ivan Gudelj, jedan od najvećih Hajdukovih igrača svih vremena.

- Dovođenje stranog trenera je uobičajeno, ali zbilja je rijetkost da neki klub dovede stranca za sportskog direktora, to mi je iznenađenje i nešto sasvim novo u našem nogometu. Čovjeka ne poznajem i ne mogu ništa reći o njemu, s vremenom ćemo vidjeti je li to bio dobar potez. Međutim, sigurno je da kod nas ima dovoljno stručnjaka koji mogu raditi taj posao, eto u klubu su Nenad Pralija i Stipe Andrijašević kao ljudi koje treba maksimalno iskoristiti - smatra Gudelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:15