PRIJELAZNI ROK

Kranjčaru neizvjesna budućnost, Rakitić može birati

Svjesni kako na ljeto gube Rakitića bez ikakve naknade, u Gelsenkirchenu se očito vode krilaticom "daj što daš". Tako su ponudili opciju prema kojoj bi Mohamed Sissoko mogao prijeći u Schalke u zamjenu za Rakitića i određenu nadoknadu u eurima
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Tandem veznjaka iz reprezentacije, Niko Kranjčar i Ivan Rakitić, najtraženija su “lica s tjeralica” europskih klubova s ovog podneblja. Za sretan epilog fige drži i Slaven Bilić kojeg u 2011. čeka šest utakmica u utrci za Eurom, i izbornik želi imati čistu situaciju u glavama svojih uzdanica. A pogotovo kada je u pitanju Niko Kranjčar, vodeći strijelac naše kvalifikacijske skupine.

Kranjčar, marginaliziran od strane Harryja Redknappa, svjestan je da “pod mus” mora promijeniti poslodavca. Briljantna sezona u reprezentaciji bačena je u drugi plan zbog sve češćeg boravka na klupi Tottenhama i to je nešto s čim se njegov karakter ne želi pomiriti.

Takvu situaciju željela je iskoristiti cijela niska klubova koja bi htjeli imati “malog Cicu” u svojoj svlačionici. Navodno su najviše zagrizili Newcastle i Liverpool, no oba kluba imaju jedan “sitan” feler. Naime, nisu stanovnici engleske metropole, a Niko Kranjčar ne želi iz Londona.

Supruga Simona je trudna, a u Londonu je i sestra Lana. I otac Cico sve je češći putnik na liniji “Pleso - Heathrow”, a upravo je Cico Kranjčar otkrio hrvatskim medijima razloge zbog kojih se Niko ne želi maknuti iz Londona.

U prijevodu, to znači i da se Celticove šanse vrte oko nule, ali je zato na površinu isplivalo zanimanje West Hama i Fulhama.

Kako bilo, u ovome trenutku nam se čini kako je Rakitić u puno ležernijoj situaciji. I dok Raketa uživa na odmoru u Hrvatskoj, oko njegova imena plete se sve više bogatih udavača. “Stara dama” iz Torina već je konstanta. Juve ne krije da ga želi, ali tek na ljeto kada Rakitiću istekne ugovor.

No, nisu niti Nijemci “vesla sisali”. Svjesni kako na ljeto gube Rakitića bez ikakve naknade, u Gelsenkirchenu se očito vode krilaticom “daj što daš”. Tako su ponudili opciju prema kojoj bi Mohamed Sissoko mogao prijeći u Schalke u zamjenu za Rakitića i određenu nadoknadu u eurima. Dakako, puno manju od osam milijuna eura koliko traži Juventus. A kad su već u pitanju euri to je u cijeloj ovoj priči najmanji problem za Manchester City . Otočani ne oskudijevaju, a navodno su i oni bacili oko na Raketu. Ostanak u Njemačkoj nakon siječnja očito je sve manje izgledna opcija za Rakitića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:41