PARANOIČNI GRCI

Krešić seli na klupu jer je Hrvat?!

U Grčkoj se vodi velika polemika među navijačima zašto je vratar PAOK-a naglo izgubio mjesto u momčadi. Tvrdi se kako se Krešića želi sačuvati od pritiska iz Zagreba

ROVINJ - Grčki PAOK će protiv Dinama istrčati bez Daria Krešića, vratara koji inače slovi za najčvršću kariku momčadi iz Soluna . Koji je razlog naglom gubitku mjesta u momčadi nitko se ne želi očitovati.

I trener Ioakim Havos navukao je rukavice na pitanje grčkih medija o nagloj promjeni između vratnica.

- Mislim da je pravo vrijeme za Kostasa Chalkiasa. Zato sam odlučio da ih zamijenim - bilo je sve što je Havos rekao na tu temu, a bilo je to nakon dvoboja PAOK-a i Iraklisa.

Prilično čudno s obzirom da Krešićeva alternativa ima punih 36 godina, a osim godinama, Grci nas uvjeravaju kako je Chalkias i kvalitetom poprilično udaljen od Daria Krešića.

Pokušavali smo potražiti logično objašnjenje kod našeg vratara, ali inače vrlo susretljivi Krešić odlučio se na “omertu”, zakon šutnje. Ne javlja se na mobitel i ne odgovara na poruke. Očito je Krešić dobio naputak od kluba da se ne javlja novinarima. U ponedjeljak je, međutim, mozaik cijele te priče dobio ključnu kockicu.

- Dario Krešić neće igrati zato što je Hrvat - iznenadio nas je grčki kolega objašnjavajući kako se u Solunu naveliko priča da je klub osjetio opasnost od pritiska na svog vratara, i njegovim bacanjem u drugi plan PAOK se naprosto želi osigurati.

Iako se u srijedu igra odlučujuća utakmica za plasman u europsko proljeće i raznorazni pritisci se mogu očekivati, da nismo čuli vlastitim ušima priču iz Grčke, ne bismo vjerovali.

Inače, nije samo Vahid Halilhodžić u drami zbog ozljeda koje su poharale njegovu momčad. Trener PAOK-a u Zagrebu zbog istog razloga ne računa na Vladimira Ivića, Zlatana Muslimovića te Zuelu. Savini i Cristiano nemaju pravo nastupa u Europi, te će svi oni ostati u Grčkoj. Neće putovati niti Stelios Malezas, 25-godišnji stoper koji je obnovio ozljedu na posljednjem treningu.

Na njemu nije bio niti Pablo Garcia, ali uvjeravaju nas kako njegov nastup ipak nije toliko upitan. Posljednji u nizu na kojeg trener Havos nije računao je i Bruno Cirillo koji je u Ateni gdje čeka da mu supruga rodi dijete. On će se pridružiti momčadi na putu za Zagreb u kojem se PAOK očekuje u utorak oko podneva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:46