ŠOK U UDINAMA

Legendarni Antonio di Natale najavio odlazak u mirovinu

Šokiran sam, mislio sam da će Antonio igrati još godinama. Gledam ga svaki dan na treningu i na njegovoj igri se ne vide godine koje nosi - kaže trener Udinesea
 AP

Legendarni talijanski napadač Antonio di Natale (36) najavio je prekid karijere na koncu ove sezone. Di Natale je posljednjih deset godina član Udinesea, a tijekom karijere igrao je i za Empoli, Varese, te niželigaše Iperzolu i Viareggio. U Serie A je odigrao 359 utakmica i postigao 182 pogotka, a dvije sezone uzastopce (2009/10. i 2010/11.) bio je najbolji strijelac talijanskog prvenstva. Posljednjem kojem je to uspjelo bio je Giuseppe Signori (1992/93. i 1993/94.)

"Odlučio sam, na koncu ove sezone odlazim u igračku mirovinu. O svemu sam dobro razmislio i moja odluka je konačna. O svemu sam obavijestio obitelj, agenta, te čelnike kluba," kazao je Di Natale koji je u dresu talijanske reprezentacije sakupio je 42 nastupa i postigao 11 golova.

Premda je Di Natale najavio kako nema povratka u njegovom klubu se još uvijek nadaju kako će promijeniti odluku.

"Šokiran sam, mislio sam da će Antonio igrati još godinama. Gledam ga svaki dan na treningu i na njegovoj igri se ne vide godine koje nosi. Pokušat ću ga nagovoriti da produži karijeru," kazao je trener Udinesea Francesco Guidolin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 18:40