NOĆNI RAZGOVORI

MAMIĆ OTKRIO Šimunić na zimu prekida karijeru, Henriqueza ćemo otkupiti, Soudani ostaje dok ne odigra dvije Lige prvaka

'Rekao sam Soudaniju da neće otići iz Dinama dok s nama ne odigra dvije Lige prvaka'
 Damir Krajac / CROPIX

Dinamova delegacija u Glasgowu bila je smještena na dvije adrese. Stručni stožer i igrači boravili su u jednom, a svi ostali na čelu s Mirkom Barišićem i Zdravkom Mamićem u drugom hotelu. Vrijeme prije početka utakmice “razbijalo” se u hotelskom baru. Za istim stolom su sjedili Mamić, Barišić te dvije plave legende, Slaven Zambata i Branko Gračanin. Teme su, jasno, bile nogometne. Slušali smo razne priče, od onih iz davnina do onih iz današnjih dana. Najzanimljivije iz vremena sadašnjega izrekao je Zdravko Mamić.

- Milijun posto otkupljujemo Henriquezov ugovor od Manchester Uniteda! Za Wilsona ćemo vidjeti. Ma, otkupili bismo mi i Wilsonov ugovor, ali moramo vidjeti hoće li Sporting malo spustiti cijenu - kazao je Mamić.

Henriquezova otkupna cijena iznosi 1,5 milijuna eura, dok je ona Wilsonova 3,5 milijuna. Veliki je to iznos za Portugalca koji se isto kao i Čileanac svidio maksimirskoj struci. No, ako Sporting malo popusti, Wilson bi također mogao ostati u plavoj svlačionici. Obojica inače žele ostati u Dinamu.

Potegla se još jedna zanimljiva tema. Jučer se, naime, dogodila nevjerojatna stvar. Na utakmici protiv Celtica, Modri nisu imali zamjenske igrače ni za jednu poziciju u obrani!? Nije bilo desnog bočnog koji bi mogao mijenjati Pinta, nije bio lijevog bočnog kao Pivarićeve zamjene, nije bilo ni zamjene za stoperske pozicije na kojima su igrali Sigali i Šimunić, jer Goncalo je ipak defenzivni vezni.

- Stalno govorim da će Dinamo biti jači sljedeće sezone, a još jači one koja slijedi nakon nje. Krucijalne igrače ćemo zadržavati, a momčad ćemo svake sezone nadopunjavati, po onoj formuli Otta Barića, s još dva igrača. Prvo ćemo morati srediti stvari u obrani - pričao je Mamić te dodao:

- S Josipom Šimunićem smo se dogovorili da na zimu prekida karijeru. Zato ćemo morati dovesti obrambenih igrača. Srećom, vraćaju se Taravel i Addy. Kad je u pitanju lijevi bočni, vjerujte da smo na radaru imali 200 igrača za tu poziciju! Nismo ga pronašli, ali naći ćemo ga.

Dotaknuli smo i priču vezanu za Alžirca Soudanija. Zdravko Mamić je nešto želio pojasniti, kazao je da mu smeta što se u medijima stalno pojavljuju krive, netočne informacije.

- Nikad nisam Soudaniju pružio ruku i kazao mu da ću ga pustiti kad mu stigne ponuda za odlazak u inozemstvo! Te priče vjerojatno lansiraju razni izvori, menadžeri. Upravo obratno, rekao sam Soudaniju da neće otići iz Dinama dok s nama ne odigra dvije Lige prvaka. Neće on nikamo ni sljedećeg ljeta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:53