MODRI SE ISPROMAŠIVALI

MAMIĆ PROZVAO NAPADAČE 'Moramo poraditi na toj završnici'

'Soudanija sam ostavio na klupi jer je u fazi u kojoj jest i nije mu lako igrati utakmice svaka tri dana'

Jedan genijalan Soudanijev potez svima je skinuo kamen sa srca. Pritisak prvog pretkola u kojemu nema popravnoga ostao je u Vilniusu, sad slijedi Aalborg. Dvaput po 2:0, Dinamo je zapravo bez stresa prošao dalje.

Dejan Radonjić zaigrao je od prve minute, prvi put u karijeri u europskom srazu, mogao se proslaviti. No, u tri prilike nije uspio zabiti, zato ga je na poluvremenu zamijenio junak Soudani.

- Ušli smo nervozno u utakmicu, i taj mali teren, umjetna trava... Ipak, žao mi je što nismo odmah riješili utakmicu, mogli smo, trebamo poraditi na toj završnici, a bilo je i dosta krivih dodavanja - rekao je Zoran Mamić.

Njegov potez, Soudani u igru, pokazao se dobitnim već u prvoj akciji. Fantastičan gol koji je slomio Žalgiris. U važnom trenutku, dok su domaćini planirali udariti i na ho-ruk povećati nervozu.

- U takvim trenucima uvijek postoji opasnost nekog gola iz kornera ili prekida, unosi se nervoza, nikad ne znaš što će se dogoditi. Ipak, zabili smo taj gol, pa drugi i onda je sve bilo riješeno - kaže Dinamov trener.

Nakon Šimunićeva gola sve je bilo lakše, Dinamo je malo otpustio gas, no i u takvoj igri moglo je biti još golova. Mali Ćorić u svojoj je europskoj premijeri pogodio stativu, mogao je još jednom zabiti Soudani... Imali su i domaćini šansu, čak su i zabili gol koji nije priznat zbog prekršaja. I tako je utakmica privedena i kraju, moglo bi se reći, rutinski. Bilo je slabih strana, bilo je i dobrih, do Aalborga će ipak trebati još malo podići igru na višu razinu.

- Sve u svemu, u ovoj fazi sezoni, s obzirom na okolnosti, tih 4:0 u dvije utakmice uopće nije loše. Pobijedili smo, prošli smo, okrećemo se novom suparniku - zaključio je Mamić, koji je i objasnio zašto je na klupi ostavio Sigalija i Soudanija.

- Sigali nikad nije igrao na umjetnoj travi, a Soudanija sam ostavio na klupi jer je u fazi u kojoj jest i nije mu lako igrati utakmice svaka tri dana. Ispalo je na kraju sve dobro, on je zabio taj prekrasan gol i prelomio utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:45