ČEKA SE ŽDRIJEB U NYONU

MODRI KORAK DO LIGE PRVAKA Ispadnu li BATE i Viktoria Plzen, Dinamo je nositelj u 4. pretkolu

Dinamo je, bez ikakvih problema, 'riješio’ prvu prepreku u novoj europskoj sezoni. Modre trupe s nestrpljenjem će sutra u 12 sati pratiti ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka, pretposljednje stepenice hrvatskog prvaka prema Ligi prvaka.

Dinamo će se, u svakom slučaju, i danas naći u krugu nositelja. Modri bi vrlo lako, u 3. pretkolu Lige prvaka, mogli zaigrati protiv nekog od svojih starih poznanika. Mogući suparnici Dinama u 3. pretkolu Lige prvaka tako su Maribor, Šerif, Neftči Baku, Elfsborg, Slovan Bratislava, HJK Helsinki, Ekranas, Maccabi Tel Aviv, Györ, Ludogorec, redom momčadi s kojima su se Modri susretali i prijašnjih godina. S većinom suparnika vrlo uspješno, a s nekima (poput Maccabi Tel Aviva) i neuspješno. Tih se dvoboja (1. kolo Kupa Uefa iz sezone 2001/02) među ostalima dobro sjeća i Jerko Leko, jedini član današnje momčadi koji pamti remi (2:2) u Zagrebu, ali i poraz u Izraelu (0:2). Dinamo je, zna se, jednom i 'pao’ od Šerifa, ali Modri su lani (s ukupnih 5:0) uzvratili Moldavcima za nesretno ispadanje nakon lutrije jedanaesteraca iz sezone 2010/11.

Za razliku od Dinama brojni nositelji iz 2. pretkola danas se nalaze u velikim problemima. Maribor bivšeg trenera Dinama Ante Čačića na Malti je izvukao 'tek’ remi (0:0) protiv tamošnje Birkirkare, nogometaši Šerifa ostali su u Tiraspolu iznenađeni kvalitetom crnogorske Sutjeske (1:1), dok je Ekranas u Panevežisu poražen od islandskog Hafnarfjördura sa 1:0.

Dinamo i dalje s nestrpljenjem čeka ispadanje dvije, po koeficijentu bolje plasirane momčadi, za ždrijeb 4. pretkola. Jednostavnijim rječnikom, Dinamu treba ispadanje dvije (od šest) momčadi koje se nalaze u skupini 'prvaka’. A među njima se nalaze Basel, BATE Borisov, Celtic, Steaua, APOEL i Viktoria Plzen. Dobro je krenulo; BATE Borisov je doma poražen (0:1) od kazahstanskog Šahtar Kargandija, a Viktoria Plzen je na domaćem travnjaku teškom mukom (4:3) nadvisila Željezničar. Ukoliko se dogode dva iznenađenja Modri će i u 4. pretkolu biti nositelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:42