NIJE ČAROBNJAK

Mourinho: Ja sam samo trener, a ne Harry Potter

 AP

Vječiti kritičari portugalskog nogometnog trenera Josea Mourinha kao da su jedva dočekali podbačaj njegovog Reala već na startu nove sezone u španjolskom prvenstvu.

Real je u gostima kod Mallorce odigrao samo 0-0. Jasno da se očekivala pobjeda Reala, ali valja podsjetiti da je Mallorca prošle sezone na svom terenu u 19 utakmica ostvarila 15 pobjeda i samo tri poraza, uz jedan remi.

I dok je Real izgubio dva boda već u 1. kolu, najveći rival, momčad Barcelone, krenula je furiozno, pobjedom u Racingu protiv Santandera 3-0. Budući da je Barcelona prošle sezone ispustila samo 15 bodova u cijelom prvenstvu, kada je na vrhu ljestvice na kraju prvenstva imala tri boda više od Reala, Mourinhu se spočitava da već na startu krenuo sa zaostatkom za Barçom...

- Ja sam trener, a ne Harry Potter. On je čarobnjak. Ali, čarolija je fikcija, a ja živim za nogomet koji je realan, stvaran. U Madridu sam tek dva mjeseca. Znate li koliko sam treninga imao s kompletnom momčadi, uključujući i pojačanja? Manje od 10 – priča Mourinho u intervjuu za španjolski As.

Mourinho je prošle sezone s Interom iz Milana osvojio sve što je mogao, Ligu prvaka, prvenstvo i Kup, a nakon toga ga je Real angažirao umjesto čilenskog stručnjaka Manuela Pellegrinija. U Realu drže da će ponajbolji svjetski trener prekinuti razdoblje bez trofeja u zadnje dvije sezone...

- Moj trenerski profil je različit od onoga na koji su u Realu naviknuli zadnjih godina. Osobna stabilnost mi omogućuje ustvrditi da sam ja idealan trener za Real, jer se ne bojim nikoga i ničega. Real treba stabilnost, a ja ću mu je i ugraditi. Real je na mnoge načine bio konfklikt različitih nogometnih ideja. Jedan trener, pa drugi, pa treći...Ponavljam, Realu treba stabilnost – kaže Mourinho, koji je u svibnju s ''kraljevskim klubom'' potpisao četverogodišnji ugovor, te postao već 10. trener Reala nakon uručenog otkaza Vicenteu del Bosqueu 2003. godine.

- Ukoliko stvari krenu po lošemu i ako budem morao otići iz Reala, na mene će čekati jedan od najvećih klubova na svijetu – zaključio je Mourinho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:14