SKANDAL U ITALIJI

NAMJEŠTANJA U SERIE A Gattuso: 'Ako mi dokažu krivnju otići ću u centar grada i ubiti se pred svima!'

Javni tužitelj u Cremoni sumnjiči Gattusa da je zajedno s bivšim nogometašem Lazija Cristianom Brocchijem bio dio skupine koja je namještala rezultate u Serie A
 AFP

Bivši talijanski nogometni reprezentativac i igrač Milana Gennaro Gattuso demantirao je optužbe da je umiješan u namještanje utakmica u talijanskom nogometu.

- Jako sam ljut i razočaran. Želim obrisati ljagu sa svog imena. Nikada u životu se nisam kladio - kazao je Gattuso za talijanske medije.

- Dokaže li se da sam kriv, otići ću u centar grada i ubit ću se pred svima. Ovo govorim iz srca, zar stvarno netko misli da sam bio spreman porušiti sav ugled i ime namještanjem jedne, dvije ili tri utakmice? Pa, ne bih nikoga više mogao pogledati u oči. Sve bih što sam gradio palo iste sekunde u vodu.

Gattuso, koji je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., osumnjičen je za "udruživanje s ciljem sportske prijevare". Javni tužitelj u Cremoni sumnjiči Gattusa da je zajedno s bivšim nogometašem Lazija Cristianom Brocchijem bio dio skupine koja je namještala rezultate u Serie A.

Talijanska je policija danas privela četiri osobe zbog sumnje u upletenost u namještanje rezultata u sklopu afere "Calcioscommesse". Uhićeni su Salvatore Spadaro, Francesco Bazzani, Cosimo Rinci i Fabio Quadri koji su služili kao veza između tajnih kladioničara i nogometaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:26