SVI SE MORAJU TESTIRATI

NEVIĐENI SKANDAL Otkriveno da su 4 nogometne reprezentativke ustvari muškarci!

Players of Iran's women national football team warm-up before their friendly football match with club Malavan Anzali women's team in Tehran on June 25, 2009. The head of Iran's football federation has denied punishing players for wearing green wristbands in a show of support of the opposition during a World Cup qualifier, local media reported. AFP PHOTO/ISNA/AMIR POORMAND
 AFP / AFP ImageForum

TEHERAN - Iranske nogometašice odsad će morati proći testiranje spola nakon što je otkriveno da su četiri igračice u nacionalnoj ekipi ustvari muškarci!

Inspektori će provoditi nasumična testiranja na treninzima, a sve igračice koje ne mogu dokazati da su 100 posto žene bit će izbačene iz natjecanja.

Iranska nogometna organizacija najavila je ovakve mjere nakon što je otkriveno da su neke od glavnih igračica lige, kao i četiri reprezentativke, u biti muškarci koji nisu završili proces operacija promjene spola ili pate od poremećaja u seksualnom razvoju.

Operacije promjene spola zakonite su u Iranu od 1979. godine kad je ajatolah Ruhollah Homeini izdao vjerske zakone prema kojima je to dopušteno.

S druge strane, zakonitost promjene spola u potpunoj je suprotnosti sa strogim zakonima koji, između ostalih, brane homoseksualnost i predbračni seks.

Nogometašice koje neće moći dokazati da su žene bit će izbačene iz natjecanja, ali će biti primljene natrag kad završe s procesom promjene spola.

Inače, nogomet je izuzetno popularan u Iranu kod oba spola, iako ženama nije dopušteno ići na utakmice muških ekipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:40