POVRATAK NA OTOK

NIKO USPIO POBJEĆI IZ UKRAJINE Kranjčar napustio Dinamo i iduće sezone igra za QPR

Niko Kranjčar će, ipak, iduće jeseni igrati u Premiershipu! Vijesti iz Kijeva govore da su pregovori s Queens Park Rangersom završeni, Niko seli na Loftus Road
 Tom Dubravec/CROPIX

Niko Kranjčar će, ipak, iduće jeseni igrati u Premiershipu! Vijesti iz Kijeva govore da su pregovori s Queens Park Rangersom završeni, Niko seli na Loftus Road, gdje je i prošlog proljeća bio jedan od najboljih igrača, ali su ga “ubijale” česte ozljede.

Tvrde da ga je njegov menadžer uspio izvući iz ukrajinskog pakla. Naravno, Niko Kranjčar neće imati tako visoku plaću u zapadnom Londonu kao u Dinamu, ali će igrati nogomet u pravoj nogometnoj atmosferi. I u dobrom, i u Londonu vrlo omiljenom nogometnom klubu.

U ukrajinskom nogometu vlada potpuni kaos. Pola ukrajinskih klubova živi u Kijevu i igra u sigurnim gradovima, ako sigurnih gradova uopće ima. S ukrajinskog istoka nogomet se preselio na zapad. U Kijevu je i Šahtjor iz Donjecka, koji igra u Lvovu, a u Kijevu živi i Olimpic, drugi klub iz Donjecka.

Nogometaši uglavnom razmišljaju o bijegu iz Ukrajine. Rijetki su poput Darija Srne, koji su odlučili ostati “doživotno” u Donjecku, no, ovdje je riječ o zahvalnosti i visokom moralu hrvatskog kapetana, za razliku od ostalih legionara, koji namjeravaju što prije napustiti Ukrajinu. I Ognjen Vukojević se nada da će do kraja prijelaznog roka (3. rujan) naći novi klub. Ima ponuda iz Engleske i Njemačke, a jedna od solucija je i povratak u zagrebački Dinamo.

Vukojevića, koji se nedavno oprostio od reprezentacije, ugovor uz kijevski Dinamo veže još godinu dana, u zimi bi već mogao pregovarati s novim klubom, međutim, ništa ne želi raditi iza leđa Dinamova predsjednika Grigorija Surkisa. “Čekam da se gazda vrati u Kijev”, kratko je komentirao Vukojević.

Jedna liga, u kojoj je živjelo pola hrvatske reprezentacije, na izdisaju je, ratnom stanju u Ukrajini ne vidi se kraj. A bila je to bogata liga, zahvaljujući milijarderima poput Surkisa i Ahmetova, rivalitetu između Kijeva i Donjecka, i imidža, kojeg je Ukrajini donijela organizacija Europskog prvenstva prije dvije godine. Sada se sve raspada, svi će pobjeći, ostat će samo Dario Srna. Iako je i on imao nekoliko opcija za odlazak, Srna ne želi “izdati” Ahmetova...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:46