PROBLEMI NA STARTU

ODGOĐEN KUP OGLED RIJEKE I OSIJEKA Obilne kiše uništile travnjak na Kantridi

 Ronald Goršić / Cropix

Nevrijeme koje već nekoliko dana vlada na području Primorsko-goranske županije ostavilo je traga i na nogometnom terenu stadiona Kantrida. Obilna kiša prouzročila je izvore podzemnih voda na igralištu zbog čega je došlo do podizanja travnjaka na gotovo 400 kvadratnih metara. Djelatnici kluba pumpama pokušavaju izbaciti podzemne vode i tako barem spriječiti daljnju štetu.

Bez obzira na prognozu koja najavljuje ljepše vrijeme bez novih oborina slijedećih dana, na tako oštećenom travnjaku gotovo je nemoguće u regularnim uvjetima odigrati sutrašnju predviđenu prvu utakmicu četvrtfinala kupa između Rijeke i Osijeka. Zasigurno bi inzistiranje na odigravanju utakmice u takvim uvjetima dovelo do daljnjeg težeg oštećenja travnjaka koji se potom ne bi uspio sanirati na duže razdoblje pa je predsjednik Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa Neven Kolić prihvatio dogovor klubova i odgodio odigravanje utakmice predviđene za utorak 04. veljače.

Buduće da do kalendarom utvrđenih termina za odigravanje polufinalnih utakmica (12. i 26. ožujka) ima još nekoliko slobodnih termina tijekom tjedna, prihvaćen je prijedlog i dogovor predstavnika Rijeke i Osijeka da se njihove četvrtfinalne utakmice odigraju u novim terminima: tako će se na Kantridi igrati slijedeći tjedan u srijedu 12. veljače, a u Osijeku 7 dana kasnije odnosno u srijedu 19. veljače.

Utakmica u Rijeci igrat će se od 17 sati, a u Osijeku će početi sat vremena ranije s početkom u 16 sati..

S obzirom da niti momčad NK Osijek niti službene osobe određene za utakmicu predviđenu za utorak 04. veljače nisu još krenuli na put prema Rijeci (autobus s momčadi Osijeka doslovno je zaustavljen na samom polasku sa stadiona Gradski vrt), nisu napravljeni dodatni nepotrebni troškovi u pripremi odigravanja utakmice.

Ovom promjenom termina kup utakmice Rijeka-Osijek, proljetnu sezonu otvoriti će momčadi Istre 1961 i Dinama koje će u četvrtak u Puli odigrati zaostalu utakmicu 17. kola MAXtv Prve lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 13:24