SASTANAK U BEOGRADU

OSIJEK ODBIO 2.000.000 MILIJUNA EURA ZA LULIĆA 'Mamiću sam rekao da imamo bolju ponudu'

 Vlado Kos / Cropix

Hrvatski su se nogometni uglednici u velikom broju našli u Beogradu kako bi bili podrška Vatrenima u ogledu sa Srbijom. To im je ujedno bila i prigoda za međusobna druženja, razgovore, pa i one koje su mogli i nastojali pod svaku cijenu držati podalje od bilo kakvih pogleda ili osluškivanja znatiželjnika.

Međutim, čest je slučaj da se i najveće tajne otkriju. Jedna je od takvih, nogometnih dakako, razgovor u četiri oka dva Zdravka. Osijekova Josića i Dinamova Mamića. Viđeni su u beogradskom hotelu Metropol Palace. Stari su prijatelji u pitanju, sportski i poslovni. S nogometnim stažem klupskih čelnika koji se već desetljećima broji. A kada se dvojica takvih ljudi, sportskih djelatnika, zateknu u razgovoru koji teče šaptom, onda se svakome mora probuditi znatiželja o čemu su oni to tako povjerljivo razgovarali. Zna se za njih, između ostalog, da su i iznimno spretni sudionici u transferima igrača. Dakle, vjerojatno je i tema njihova druženja bila baš to, neki možebitni transfer.

- A što ću skrivati kada će se ionako saznati. Danas, sutra ili za koji dan. Jesmo, razgovarali smo o transferu. Maminjo je iskazao veliko zanimanje za našeg Karla Lulića - otkrio nam je predsjednik prvoligaša s Drave Zdravko Josić.

To je znači to, a kada Zdravko Mamić započne sličnu priču, ona obično završava i realizacijom transfera. Lulić bi dakle mogao Gradski vrt zamijeniti Maksimirom.

- Možda, tko zna, ali u ovom trenutku ne. Sigurno ne. Još nije vrijeme za njegov odlazak iz Osijeka. Kazao sam to i Mamiću iako je njegova ponuda bila na razini onih za koje se zna reći da se ne odbijaju - veli Josić.

Iznenadio nas je potom prvi čovjek NK Osijeka. Bez ustručavanja je pojasnio najvažniji detalj razgovora s Mamićem.

- Dva milijuna eura glasila je Dinamova ponuda. Za nas, za naš klub, to je u ovom trenutku ogroman, enormno velik novac. Ali ne možemo se sada dovesti u situaciju da pustimo Lulića. Uvjeren sam osobno, a u to me uvjeravaju i svi moji suradnici, Lulićeva će cijena nedvojbeno biti i veća od sadašnje Mamićeve ponude. Morao sam svom prijatelju Mamiću, čovjeku koji je sto puta već pomogao našem klubu, reći “ne”. Razumio je, ali znam da neće odustati. Sadašnji negativan odgovor neće ga odbiti i siguran sam da ga nije doživio kao licitiranje i nabijanje cijene. Pojasnit ću, u ovom trenutku za Lulića imamo i izdašniju ponudu - izjavio je predsjednik NK Osijeka Zdravko Josić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:02