TRENER BEZ ALTERNATIVE

PANIKA NA POLJUDU Proda li Hajduk Maloču i Kouassija, Tudor će biti u velikim problemima

Popis putnika za Tursku dao je naslutiti u kakve bi probleme Bijeli mogli ući s transferima
 Tom Dubravec / CROPIX

Momčad je ostala gotovo ista. U Tursku Bijeli danas odlaze sa svim najvažnijim igračima iz prošle jeseni, ali veliko je pitanje hoće li se s identičnim kadrom i vratiti iz Antalyje. Jer, povratak je 1. veljače, dan nakon što se zatvori “mercato” za Europu, a zna se da Hajduk ima teret imperativa prodaje. Međutim, popis putnika za Tursku dao je naslutiti u kakve bi probleme Bijeli mogli ući s transferima ključnih igrača poput Maloče i Kouassija. Jer konkurencija na pozicijama stopera i napadača čak se prorijedila u odnosu na prošlu jesen, a mora se priznati da ni prvi dio sezone nije bila suviše jaka.

Odlaskom Jonjića na posudbu u Osijek, ostao je Hajduk na četiri stopera. Maloča i Milović kao standardni, te A. Milić i Nižić kao pričuvni tandem. Peti stoper je dojučerašnji junior Zvonimir Milić koji se ove zime priključio prvoj ekipi.

I kakav se zaključak može izvući iz navedene konkurencije u ulozi stopera? Jedini mogući, a to je da će Hajduk biti jako oslabljen odlaskom Maloče koji je jedan od jačih aduta Bijelih u izlogu “mercata”. Ako Hajduk proda Maloču, ostat će Tudor bez najiskusnijeg igrača. Svaki prijelazni rok Maloča je u fokusu interesa kupaca, ali do sada ga je uglavnom previsoka cijena priječila da ostvari transfer. I ove zime Maloča će ponovno doći u “deja vu” film. Već viđenu situaciju gdje se stalno spominju potencijalni kupci, a momčad se hitno mora uigravati za nastavak prvenstva.

Drugi igrač čiji bi odlazak povukao opciju hitne kupovine pojačanja jer Jean Kouassi. Na posudbu ide Kiš, to je gotova stvar i ako se transferira Kouassi, ostaje Hajduk na Maglici, napadaču koji je prošle jeseni ostao veliki dužnik navijačima, a trenera nije uvjerio da je neprikosnoveni vladar “devetke”.

Kouassi i Maloča, dva su igrača čija bi prodaja implicirala najmanje jednu kupnju (napadač) i jedno zahtjevno uigravanje (stoperski tandem). Međutim, nisu to jedini problemi kadra, jer Hajduk nema ni jaku alternaciju Jozinoviću na lijevom beku. Na toj poziciji morat će Tudor kroz pripreme vidjeti koliko može Luka Lučić, jer iako je prošle jeseni taj 18-godišnjak više vremena proveo u juniorima, na zimskim pripremama ima novu prigodu dohvatiti ulogu ozbiljne alternacije Jozinoviću.

Za razliku od tri pozicije koje su konkurencijom “tanke” ili takvim mogu postati prodajom igrača, najjača je konkurencija je u veznom redu. Bez obzira je li se radi o defenzivnima ili krilnim igračima sklonijim napadu.

Za svaku poziciju imaju po dva, a negdje i tri igrača. U Turskoj će prvenstveno biti zanimljivo vidjeti koliko u seniorskoj konkurenciji mogu Maloku i Basha, dva igrača iz juniorskog pogona koji puno obećavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:36