PRODAJA TIĆA

POGLED S RIVE Odlazak Malokua, Bašića i Vlašića bila bi katastrofa za Hajduk!

Mišljenja Hajdukovih navijača o prodaji mladih igrača poput Pašalića uglavnom su slična
 Vlado Kos / Cropix

Mišljenja Hajdukovih navijača o prodaji mladih igrača poput Marija Pašalića uglavnom su slična , uvjetovana lošom financijskom situacijom u kojoj se nalazi splitski klub. Mnogi ne bi prodali dragulja poput talentiranog veznjaka, ali svjesni su da razum mora pobijediti srce. Hajduk je pred zidom, prisiljen prodavati sve što ima na raspolaganju, bez obzira na dob ili talent pojedinih igrača. Sada je to Pašalić, lani je to bio Radošević pa prije njega Vukušić, na Poljudu jednostavno ne mogu spriječiti odlazak mladića koji su tek zakoračili u seniorski nogomet.

- Navijački gledano, velika je šteta što naša djeca odlaze bez da su ostavili dublji trag u Hajduku. Međutim, emocije očito moraju biti u drugom planu, samo prodaja igrača spašava klub i s time se moramo pomiriti. Dugogodišnja pogrešna politika vođenja kluba dolazi na naplatu na najgori mogući način, sada se može samo kukati i spašavati se prodajom. Pašalić je nedvojbeno talentiran, realno bi uskoro mogao biti u A-reprezentaciji čime bi mu cijena rasla, ali Hajduk nema vremena za čekanje. Teška srca podržavam ovakvu prodaju, nadam se da će ih u budućnosti biti manje jer bez jake momčadi nema ni jakog kluba - smatra Antonio Dujmović (29), navijač Bijelih iz Splita.

Nije jedini koji bi htio gledati europski Hajduk, ali navijači koji pozornije prate zbivanja na Poljudu radije u prvi plan stavljaju opstanak kluba pa tek onda rezultate.

- Stalno nam odlaze mladi i stalno se s tim novcem krpamo. To mora prestati ako želimo opet imati veliki Hajduk. Pašalić je odličan igrač, za njega je inozemstvo logičan korak, ali sa 19 godina je teško otići van i očekivati uspjeh. Nek’ mu je sa srećom, a sreća će trebati i Hajduku jer jedna prodaja ne jamči ozdravljenje, samo produljenje razdoblja u kojem klub preživljava. Bojim se da bi uskoro njegovim stopama mogli i drugi talenti poput Malokua, Bašića, Vlašića, Balića. To bi bila katastrofa za Hajduk i zato treba naći način da prestane bezuvjetna prodaja talenata - poručio je navijač Jure Tomljanović (42).

U njegovim riječima ima logike, prodaja jednom mora prestati ako Hajduk želi biti konkurentan u Hrvatskoj pa i Europi. Pašalić će donijeti privremeni spas, ali ne i trajno rješenje problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:53