LOŠA PARTIJA SPLIĆANA

PORAZ U TURSKOJ Austrijski WAC pobijedio Hajduk, Kouassi zabio za Bijele

 Jakov Prkić/CROPIX

Jako loše izdanje prikazali su Bijeli, poglavito u prvom dijelu kada su napravili nekoliko pojedinačnih pogrešaka koje su skrojile rezultat. Ali, i bez tih kikseva, Bijeli ukupno nisu djelovali moćno i disciplinirano. Možda su i podcijenili WAC nakon što ih je Split deklasirao 4:0 prije tri dana, ali ne može se reći da Bijeli nisu htjeli. Bliže je istini da nisu imali snagu hrvati se s motiviranijim suparnikom.

Bijeli su od prve minute u susret ušli bez karaktersitičnog agresivnog pristupa. Mlako, u drugoj brzini su se suprostavili austrijskom prvoligašu. Prelagano su Austrijanci osvajali teren i dolazili pred vrata Hajduka. Doduše, prvi pogodak postigli su nakon što je vrataru Kaliniću iz ruku ispala naizgled lagana lopta. Ispustio je Kalinić loptu u skoku, servirao na glavu stopera Sollabauera koji je bez problema pogodio praznu mrežu. Kalinić je tražio prekršaj, ali sudac je pokazao na centar. Drugi je zgoditak realizirao Topčagić, a treći je potpisao Liendl.

- Nije nama ugodno gubiti 0:3 na poluvremenu. Nismo igrali dobro, evidentno je da nismo bili svježi kako bi odigrali ono što smo zamislili – kazao je Krstičević.

U drugom dijelu druga slika. Stisnuli su Bijeli sredinu terena, nisu Austrijanci više izlazili na polovicu Bijelih. Uzeli su hajdukovci loptu od starta drugog dijela i već u 50. Kouassi je nakon snažnog udarca Jozinovića 'odbijanac' vratara Dobnika sa 12 metara pospremio u mrežu. Imali su Bijeli dominaciju, za razliku od bezličnog i nemoćnog prvog dijela, u nastavku su stvorili još dvije matne situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:26