PUSTILI GA U RIJEKU

POTRAGA U MAKSIMIRU Mamići panično traže vratara, a imali su Vargića na pladnju

Kakvog vratara Dinamo mora dovesti? Apsolutno vrhunskog, sa svim mogućim kvalitetama
 Cropix

Dinamo ponovno traži novog vratara. Tako je bilo i pred prošli zimski prijelazni rok. Tada se tražila zamjena Ivanu Kelavi, ali nije se dogodilo. Tek je na ljeto stigao Pablo Migliore, koji se nije dugo zadržao, priču o njegovu bijegu iz Maksimira već znaju i vrapci na grani.

Nakon što se El Loco vratio u Argentinu, Modri su grozničavo tražili novog čuvara mreže, nisu imali povjerenja u mladu nadu Olivera Zeleniku. Izbor je pao na Poljaka Grzegorza Sandomierskog, koji je stigao na posudbu iz belgijskog Genka. Poljak je i inače stalno na posudbama, prije nego što će doći u Maksimir, bio je posuđen Jagielloniji i Blackburnu. Nije se pokazao kao rješenje za Dinamo, pa je mladi reprezentativac Oliver Zelenika opet dobio priliku biti 'broj 1’.

- Zelenika će biti naš prvi vratar, pa makar morali i istrpjeti neke njegove greške kao što je bila ona protiv Austrije u Maksimiru.

To nam je prije otprilike tri tjedna kazao trener Modrih Branko Ivanković. Međutim, Zelenika nije imao sreće, dogodila mu se još jedna kardinalna pogreška protiv Ludogoreca u Sofiji. U dvije vrlo bitne europske utakmice za Modre, Zelenika je kiksao pa su u modrim odajama odlučili ponovno krenuti u potragu za vratarom. Opet u inozemstvo. Možda su prije toga mogli baciti pogled u domaće dvorište. Na pladnju im je bio Ivan Vargić, sjajni vratar Rijeke koji je zapeo za oko i izborniku Igoru Štimcu.

Kakvog vratara Dinamo mora dovesti? Apsolutno vrhunskog, sa svim mogućim kvalitetama, ne samo vratarskim. Za to je najbolji anti-primjer Migliore. Čudan lik adekvatnog nadimka Luđak potpuno ga je opravdao. On nije smio doći u Maksimir, trebalo se bolje raspitati o njegovim ljudskim karakteristikama. Isto tako ne smije dovesti niti kvalitetu ranga Sandomierski jer Poljak ni po čemu nije bolji od Zelenike. U tom slučaju daleko je bolje ostaviti mladog reprezentativca na vratima, baš kao što je Ivanković i rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:42