S POROCIMA NA TI

PRIČA O 35 NARUČENIH PIVI Kako je Wengerov pomoćnik zasjeo za šank i napio svoju momčad

Godine 1998. Arsenall je osvojio englesko nogometno prvenstvo i FA Cup, ali definitivno ne zbog zdravog načina življenja, otkriva bivši veznjak 'topnika' Ray Parlour.
 Screenshot: Youtube

U razgovoru za Talksport danas 42-godišnji Parlour otkrio je kako je u njegovoj tadašnjoj momčadi postojala skupina igrača koja je itekako mogla popiti. Posebno je zanimljiva bila zgoda o tome kako je Steve Bould, tadašnji igrač Arsenala, a aktualni prvi pomoćnik menadžera Arsenea Wengera, otišao za šank i odjednom naručio 35 pinti pive za ukupno petoricu igrača.

"Uvijek ću se sjećati prve predsezonske turneje s Aresneom Wengerom. Novi francuski igrači poput Patricka Vieire, Emmanuela Petita i Gillesa Grimandija su došli u momčad. Ubijali smo se na treninzima i kasnije nam je Wenger rekao da možemo izaći. Znate kakvi smo mi bili, svi smo odmah otišli u pivnicu, dok su francuski igrači otišli u kafić na kavu“, objašnjava Parlour, koji je boje Arsenala branio između 1992. i 2004. godine.

"Nikad neću zaboraviti trenutak kada je Steve Bould otišao za šank i naručio 35 pinti pive za nas petoricu. Nakon što smo napustili bar primijetili smo francuske igrače kako sjede i puše i pomislio sam si kako ćemo osvojiti prvenstvo ove godine? Mi smo svi bili pijani, a oni su pušili. Ali smo osvojili dvostruku krunu te sezone“, zaključio je Parlour.

Arsenal je posljednji naslov engleskog prvaka osvojio sezone 2003/04, kada su ujedno i završili bez ijednog poraza, ali otad traje post koji ubija u pojam navijače 'topnika'.

Cinici bi rekli, možda da se u klubu okrenu starom, provjerenom receptu koji im je donio naslov 1998. Treba samo pitati Boulda, i poslati ga za šank…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:19