VELIKO PRIZNANJE

PRVI HRVAT NAKON 15 GODINA Mario Mandžukić kandidat za Zlatnu loptu

Posljednji put neki se Hrvat našao u užem popisu za Ballon d’Or France Footballa još 1998., kada je Šuker sa 68 glasova zauzeo drugo mjesto iza dobitnika Zidanea

Talijanski mediji doznali su širi popis igrača, njih zasad 36 od 50, koji su u igri za dobivanje nagrade za najboljeg svjetskog igrača. Fifa i časopis France Football zajedno dodjeljuju prestižnu nagradu Zlatna lopta od 2010. godine i svaki put dobitnik je bio Lionel Messi.

On je i sada među kandidatima, a na popisu od 50 igrača našao se i jedan hrvatski nogometaš. Napadač Bayerna Mario Mandžukić , strijelac pogotka u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund i velikom trijumfu Bavaraca, svrstan je među najbolje svjetske igrače.

BAYERN - HERTHA 3-2 Mario Mandžukić protiv Herthe ušao sa klupe i zabio dva pogotka

Fifa će 29. listopada objaviti službeni popis 23 igrača koji su ostali u najužem izboru, a dobitnik nagrade bit će objavljen 13. siječnja 2014. godine na gala priredbi u Zürichu.

Posljednji put neki se Hrvat našao u užem popisu za Ballon d’Or France Footballa još 1998. godine, kada je Davor Šuker sa 68 glasova zauzeo drugo mjesto iza dobitnika Zinedinea Zidanea. Glavni favoriti za novu nagradu su Messi, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery

Od igrača koji su osvanuli na popisu 36 izabranih, najviše ih dolazi iz Bayerna, čak osmorica, no budući da se radi o europskom prvaku, nije to nikakvo iznenađenje. Barcelonu predstavljaju šestorica igrača.

Što se tiče država, Njemačka ima osam igrača, Brazil petoricu... Jedini igrač koji ne igra u europskom klubu je brazilski napadač Fred, centarfor Fluminensea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:47