ANAS JE UVJEREN

'Respekt Dinamu, ali mi moramo uzeti Kup'

Svaki naš nogometaš živi za trofeje. Bit će to veliki dvoboji s Dinamom, ali do polufinala Kupa trebamo dokazati formu kroz prvenstvene utakmice, kaže raspoloženi Anas Sharbini
 Joško Ponoš / Cropix

Anas Sharbini završio je pripreme lakšom ozljedom aduktora mišića. Ali nema panike, majstor s Grobnika osjetio je umor i zbog toga je propustio pripremni dvoboj s Legijom.

- U srijedu poslijepodne nastavljam trenirati. Dva tjedna smo naporno radili, kakve bi to bile pripreme da nema umora?! - objasnio je Anas za Sportske novosti.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Prošle jeseni gledali smo ga u promjenljivim izdanjima, nije imao kontinuitet igara koje su se očekivale od igrača njegove klase. Na pripremama je mlađi Sharbini plijenio razigranošću u prvom dvoboju kontra Malage B, ozbiljno je odigrao i susret s Young Boysima, da bi već u utakmici s bečkom Austrijom bio u blijedom izdanju. Kakav je osobni doživljaj igara na pripremama u Španjolskoj?

- S Austrijom sam već osjetio taj umor i zato nisam pružio igru na razini prethodnih izdanja. Ali, važno je naglasiti da sam prošao kvalitetne pripreme i da se zaista odlično osjećam. Pun sam želje i motiva za dokazivanjem na proljeće.

Temeljno je pitanje hoćemo li u drugom dijelu sezone vidjeti pravoga Anasa, igrača kakvog smo navikli gledati u najvećim utakmicama u dresu Rijeke?

- Vjerujem da ću biti najveće pojačanje Hajduka za proljeće. Znam kako je prošla jesen i bitno mi je u drugom dijelu sezone pokazati koliko znam. Zajednički boravak u Španjolskoj svima je donio pozitivni pomak. Zbližili smo se kao momčad, odlično se poznajemo. i to je naša prednost za proljeće.

Veće su ambicije Hajduka koji u drugom dijelu sezone primarno juri trofeje. Od 2005. na Poljudu nema pobjedničkog naslova, a ovoga proljeća Kup je ostao jedini realno dohvatljiv trofejni cilj. Je li aktualna momčad sposobna preko Dinama doći do finala, a potom i uzeti Rabuzinovo sunce?

- Svi smo optimisti. Dinamo uvijek zaslužuje najveći respekt, ali mi znamo koji je naš cilj. Predsjednik je rekao što se od nas očekuje, osvajanje Kupa i drugo mjesto u prvenstvu. Iako će biti lakše doseći drugu poziciju u HNL-u nego uzeti Kup, svaki naš igrač živi za trofeje. Bit će to veliki dvoboji s Dinamom, ali do polufinala Kupa trebamo dokazati formu kroz prvenstvene utakmice. Prva je svakako najvažnija, moramo dobiti Belupo i svima potvrditi kako smo se bito podigli u odnosu na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 02:17