SUDAR TITANA

RONALDO vs. ZLATAN Jedan superstar će Svjetsko prvenstvo u Brazilu gledati na - televiziji!

Oba su ogleda ove dvije vrste u kvalifikacijama za SP 2010. završila s dosadnih 0-0

Portugal - Švedska

U Nikeu su se nakon ždrijeba uhvatili za glavu. Jedan od njihovih manekena, Zlatan Ibrahimović ili Cristiano Ronaldo, neće u Brazil!

Pobornicima teorije zavjere time je izbijen argument da se ždrijeb namješta tako da sve zvijezde moraju ugledati Mundijal.

Portugalci imaju loš omjer sa Skandinavcima, no Šveđani su sve svoje pobjede protiv “selecçăa” ostvarili prije 1984. godine. Oba su ogleda ove dvije vrste u kvalifikacijama za SP 2010. završila s dosadnih 0-0.

- Čekaju nas dvije vrlo komplicirane i izbalansirane utakmice. Švedska nema samo jednog od najboljih napadača svijeta, nego je kolektivno snažna i uigrana - upozorava portugalski izbornik Paulo Bento.

Njegov kolega na drugoj strani Erik Hamrén nije djelovao uznemireno zato što će mu se obrana preznojavati od Ronaldovih prijetnji.

- I mi imamo konja za trku, to je Ibrahimović. Njih dvojica će definitivno začiniti ovaj dvoboj, bit će to užitak za navijače. Morat ćemo biti jako dobri želimo li ih izbaciti.

Portugalci nisu propustili veliko natjecanje još od 1998., a Šveđanima bi eventualni poraz bio težak udarac jer ih prije tri godine nije bilo u Južnoj Africi. Zlatanu Ibrahimoviću ovo je vjerojatno zadnja šansa da zabije gol na Svjetskom prvenstvu s obzirom na to da je i 2002. kao rezerva i 2006. kao prvi napadač bio suzdržan. Ronaldo se također nada da će mu Brazil biti vrhunac karijere, jer će u Rusiji 2018., ako se Portugal kvalificira, imati već 32 godine.

Dvojica superstara susretali su se u Primeri dok je Ibrahimović bio igrač Barcelone, a imaju i redovita medijska prepucavanja, koja uglavnom stižu sa Zlatanove strane. U siječnju ove godine, pogođen činjenicom da nije bio među nominiranima za Zlatnu loptu, Šveđanin je izjavio da je Ronaldo “beskoristan igrač”.

- On je samo privilegirani gledatelj, kojemu Messi ispred nosa redovito odnosi sve nagrade. Nije zaslužio biti među prvom trojicom, na svijetu ima barem deset nogometaša koji su bolji od njega, a među njima sam i ja - ustanovio je Ibra.

Jedno je sigurno - iskre će frcati.

Dosadašnji susreti:

3 pobjede Portugala, 6 remija, 6 pobjeda Švedske

Gol-razlika 14-24

Ukrajina - Francuska

Nema naznaka da će Ukrajinci poboljšati svoj katastrofalni učinak u dodatnim kvalifikacijama za velika natjecanja (sva četiri puta su ispali).

Izvukli su papirić kojeg bi svaki izbornik prije ždrijeba najradije spalio jer Ribéry, Nasri, Pogba i Benzema predvode evidentno najjaču momčad playoffa. Ukrajina nikada nije pobijedila Francusku, ali radi se i o reprezentaciji koja više od godine dana ne zna za poraz. U posljednjih dvanaest mjeseci primili su samo tri gola!

- Očito je da imaju dobru obranu, ali dobro je što drugu utakmicu igramo kod kuće - izjavio je francuski izbornik Didier Deschamps, kojemu je laknulo što neće igrati protiv Portugala.

Veznjak Newcastlea Yohan Cabaye dodao je: - Mogli smo proći i gore.

- Igrali smo protiv Ukrajine na Euru 2012. i ta mi je utakmica ostala u dobrom sjećanju jer sam zabio gol (2-0, op. a.) - izjavio je Cabaye.

Dosadašnji susreti:

3 remija, 4 pobjede Francuske

Gol-razlika 3-11

Grčka - Rumunjska

Ove dvije reprezentacije imaju najdulju međusobnu povijest - susreću se još od 1930. godine.

Grci su neugodni svima, ali pogled na međusobni omjer govori nam da Rumunjska za bunkeraše ima recept. Dokazali su im to i u prijateljskoj utakmici prije dvije godine, kada su slavili sa 3-1. Grčkoj su u posljednjih pet godina tri pogotka uspjele zabiti još samo Njemačka te BiH.

- Šteta što prvo ne igramo u gostima, no zato moramo riješiti stvar na svojem terenu. Pozivam navijače da vjeruju u nas, dođu, napune stadion i obezglave Rumunje - rekao je grčki izbornik Fernando Santos.

Grčka je, počevši s trijumfom iz 2004., postala redoviti sudionik europskih prvenstava, ali na SP-u su u svojoj povijesti igrali samo dvaput, zadnji put u Južnoj Africi. Rumunji o svjetskoj smotri sanjaju još otkako ih je Davor Šuker u Francuskoj 1998. izbacio iz osmine finala.

Dosadašnji susreti:

5 pobjeda Grčke, 8 remija, 17 pobjeda Rumunjske

Gol-razlika 31-67

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 12:30