ULTIMATUM IZBORNIKA

ŠANSA ZA HRVATSKU? Marc Wilmots hladno otpisao napadača Uniteda, Januzajev otac poludio!

'Sa mnom se ne pregovara. Ili će se jasno odrediti i reći da želi igrati, ili ništa od toga. Nećemo se cjenkati'

Polovina europskih nogometnih saveza, među njima i HNS, korak su bliže Adnanu Januzaju. Kako se čini, 18-godišnji Belgijac albansko-kosovarsko-tursko-srbijansko-hrvatskih korijena izgubljen je za reprezentaciju Belgije nakon što je izbornik Marc Wilmots u jednoj radijskoj emisiji svisoka mladom veznjaku Manchester Uniteda poručio da ga, zapravo, ne treba.

- Sa mnom se ne pregovara. Ili će se jasno odrediti i reći da želi igrati, ili ništa od toga. Nećemo se cjenkati. Ne pristajem na tu igru - kazao je Wilmots.

Nakon što mu je voditelj pojasnio da bi Januzaj mogao prelomiti odluku sad kad je Belgija izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, Wilmots je postao još goropadniji:

- Dečko je na raspolaganju? Želi igrati za nas? Odlično, neka se pokaže. Neka mi pokaže svoje igračke sposobnosti. Ako procijenim da mi takav igrač treba, uputit ću mu poziv. Ništa nikome ne obećajem, niti Januzaju niti bilo kome drugome.

Neobično agresivan javni nastup izbornika u javnosti nije, očekivano, naišao na odobravanje suprotne strane. Novinarima se obratio Januzajev otac rekavši:

- To što je Wilmots rekao za mene je nečuveno. Mi nikad nismo reagirali niti na jedan poziv iz Belgijskoga nogometnog saveza. Slali su nam pisma i zvali nas telefonom. Hoću reći, oni su ti koji su tražili nas, zar ne? Wilmotsovi komentari neće pomoći situaciji. Štoviše, izbornik nas je ovime prilično razljutio.

Bilo kako bilo, Adnan Januzaj još nije odlučio. Bolje rečeno, njegov otac, jer mladi nogometaš tu odluku neće donijeti samostalno.

- Moj otac je taj koji će odlučiti za koju ću reprezentaciju igrati. Ja ću poslušati ono što mi on kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:58