SJAJAN NA TRENINZIMA

SCHIFO ISTISNUO LOVRENA Protiv Brazila igra u obrani zajedno sa Srnom, Ćorlukom i Pranjićem!

Zagreb, 091013.Stadion u Maksimiru, Maksimirska 128.Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmcie za SP 2014 u Brazilu protiv reprezentacije Belgije koja se igra u petak 11.10 u Maksimiru.Na fotografiji: Gordon Schildenfeld.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Zadnja linija za Brazil svakim treningom postaje sve izvjesnija! Od četvorice igrača ispred Pletikose trojica su sigurna; Srna na desnoj strani, Pranjić na onoj lijevoj te Vedran Ćorluka kao desni stoper.

Uoči austrijskih priprema Dejan Lovren činio se kao siguran izbor uz Ćorluku. Ima sjajnu sezonu iza sebe, na meti je vrhunskih klubova i gladan je nastupa na velikom natjecanju. No, kako vrijeme u Bad Tatzmannsdorfu prolazi, sve više do izražaja dolazi Gordon Schildenfeld. Branič grčkog Panathinaikosa odličan je na treninzima i polako se nameće kao prva Kovačeva opcija.

- Borba za poziciju je svakodnevni dio života. Uvijek postoji konkurencija i ako nisi pravi, netko će to iskoristiti. Ako dobijem priliku ne sumnjajte kako je neću iskoristiti. Maksimalno sam spreman, koncentriran i jedva čekam da sve to krene – iskreno će Schildenfeld iz akojeg je odlična sezona. Redovito je igrao za Panatihinaikos, a posebno se potrošio u finišu sezone kada su odigrali osam utakmica u dva tjedna...

- Na koncu mi je bilo teško, ali slijedilo je par dana odmora pa je sve leglo na svoje mjesto. Pomažu fizioterapeuti koji se brinu za nas i hladne kupke.

A pomaže i dobra atmosfera u reprezentaciji. - Kod nas je uvijek pozitiva. Spremamo se za Svjetsko prvenstvo koje svi jedva čekamo, pa je sve nekako lakše. Iskreno, gušt je trenirati u takvom okruženju – naglasio je naš sugovornik koji je ostvario impresivnu karijeru u klupskom i reprezentativnom dresu. Međutim, dojam je da se Schifo nepravedno podcjenjuje u domovini. Da je vani na visokoj cijeni pokazali su navijači Sturma, koji su mu uoči treninga u utorka poklonili drveni tanjur s ispisanom simboličnom porukom zahvale za sve što je Schifo pružio u dresu Sturma iz Graza.

- Podcjenjivanje? Ne zanima me to. Radim svoj posao i ne pridodajem tome neku pažnju. Jednsotavno, nije mi bitno – reći će stoper koji posjeduje sjajne radne navike. Na treningu, ali i van njega. Uoči svake utakmice sprema se na način da proučava suparničke napadače.

- Pratim redovito. Imali smo i video analize i bilo mi je zanimljivo promatrati navike napadača. Gledam koje su im standardne kretnje, neke njihove finese, brzinu, lijevu ili desnu nogu – nabraja Schildenfeld koji se na pitanje Neymar ili Hulk od srca nasmijao.

- To je kao da uspoređujem BMW ili Mercedes. Ali, ako baš moram, onda Neymar.

S njim se još nije okušao. Za razliku od Hulka s kojim je odmjerio snage u ruskom prvenstvu.

- Odličan igrač. Na toj utakmici koja je završila 1-1 igrao je na drugoj strani, ali sam vidio da je fizički moćan igrač. Svjetska klasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:02