EURONOGOMET

TOP PET DVOBOJA ZA VIKEND Arsenal dočekuje City, gradski derbi Barce i Espanyola

Espanyol i Athletic Bilbao bi pobjedama protiv Barcelone i Atlética najviše pomogli Realu

Nakon što je u utorak Manchester City slavio na Old Traffordu, a u srijedu Real potonuo u Sevilli, dvije najuzbudljivije prvenstvene utrke u Europi dodatno su začinjene. Ovog vikenda stižu novi potencijalni zapleti za završne sekvence trilera u Primeri i Premiershipu…

Espanyol - Barcelona, 31. kolo Primere, Subota, 16.00

Zahvaljujući pomoći Rakitića i njegovih suigrača, Barceloni je za drugi uzastopni naslov dovoljno da apsolvira sve “male” ispite i na kraju kod kuće pobijedi madridski Atlético. Prvi im na tom putu stoji susjedni Espanyol, od kojeg službenu utakmicu nisu izgubili pet godina. Za gradski se derbi vraćaju odmoreni Alves, Piqué, Busquets i Xavi. Ne i teško ozlijeđeni vratar Víctor Valdés, koji je vjerojatno već odigrao posljednju utakmicu za Barçu.

Arsenal - Manchester City, 32. kolo Premier lige, Subota, 18.30

“Nemamo vremena za slavlje jer nas druga polovica teškog posla čeka za vikend”, upozorio je Manuel Pellegrini nakon glatke pobjede protiv Manchester Uniteda. Domaćini ga čekaju pomalo demotivirani, od zadnje četiri utakmice u Premier ligi dobili su tek jednu, pritom doživjeli tešku blamažu protiv Chelseaja pa Wenger već polako ali sigurno precrtava još jednu titulu. Arsenal je protiv tri konkurenata za titulu ove sezone zabilježio mizernu gol-razliku 6-17…

Athletic - Atlético, 31. kolo Primere, Subota, 20.00

Klubovi čiji je okršaj većina nas posljednji put uživo gledala u finalu Europske lige 2012. sada odlučuju o jednako važnom ulogu. Atlético je lider Primere i dok ga progone Barça i Real, na tom mjestu može ostati samo uz stopostotan učinak. “Mi smo poput Robina Hooda, borimo se protiv moćnih i bogatih”, poručio je u najavi Atléticov veznjak Tiago. I Bilbao je maksimalno motiviran jer se bore da zadrže četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Liverpool - Tottenham, 32. kolo Premier lige, Nedjelja, 17.00

Od četiri lovca na naslov Premier lige, Liverpool je jedini koji je posljednjih pet ispita odradio bez greške. Rodgersova je momčad nezaustavljiva, u tim su okršajima zabili ukupno 18 pogodaka, a Sturridge i Suárez u pravilnim se razmacima rotiraju u golgeterskim ulogama. Tottenham će tražiti način da se osveti za debakl s White Hart Lanea sredinom prosinca, kada su im “redsi” uvalili pet golova i zbog čega je portugalski rener André Villas-Boas ostao bez posla.

Napoli - Juventus, 31. kolo Serie A, Nedjelja, 20.45

Za razliku od Španjolske i Engleske, talijansko je prvenstvo lišeno drame jer je Juventus rezervirao naslov, a Roma i Napoli vize za Ligu prvaka. Ipak, sudar na San Paolu izaziva zanimanje ponajviše zbog serije torinskog kluba koji ne zna za poraz već 22 utakmice. Legendarni trener Giovanni Trapattoni tvrdi da Napoli nije ništa slabiji od Juvea, pogotovo ne za 20 bodova koliko ih dijeli na ljestvici. Rafa Benítez najavio je pak da ovom utakmicom započinje lov na drugo mjesto i Romu za kojom zaostaju šest bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 13:13