MILITO IGRAČ GODINE

Tottenham na Inter, Dudu i Srna protiv Arsenala!

 Drago Sopta / Cropix

U četvrtak je u Monacu održan ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka. U "bubnju" su se našla 32 kluba raspoređena u četiri jakosne skupine.

Branitelj naslova prvaka, milanski Inter, smješten je u skupinu A u kojoj će igrati protiv njemačkog Werdera, nizozemskog Twentea, ali i engleskog Tottenhama u kojem igraju i trojica Hrvata, Luka Modrić, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka. Podsjetimo, blizu je i realizacija posla kojim bi u Spurse prešao i vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa.

Njemački prvak Bayern, čiji su članovi Ivica Olić i Danijel Pranjić, smješten je u skupinu E zajedno s Romom, Baselom i Clujom hrvatskog napadača Saše Bjelanovića.

U prošloj bundesligaškoj sezoni drugoplasirani Schalke smješten je u skupinu B. Klub Ivana Rakitića i potencijalnog hrvatskog reprezentativca Marija Gavranovića igrat će protiv Lyona, Benfice i telavivskog Hapoela.

Težak će ispit imati i novi napadač Glasgow Rangersa, Nikica Jelavić. U skupini C svoju će mrežu protiv njega čuvati Manchester United, Valencia i Bursaspor.

Iako je tek nedavno napustio londonski Arsenal, Eduardo da Silva ubrzo će vidjeti stare suigrače. Ždrijeb je, naime, Šahtar, u koji je preselio pohrvaćeni Brazilac i u kojem igra Darijo Srna, smjestio u skupinu H u kojoj su "topnici", Braga i Partizan.

Skupina G posebno je jaka. Čine ju Milan, Real Madrid, Ajax i Auxerre. Prva tri kluba zajedno imaju 20 osvojenih naslova europskih prvaka.

TIJEK ŽDRIJEBA:

SKUPINA A: Inter, Werder, Tottenham, Twente

SKUPINA B: Lyon, Benfica, Schalke, Hapoel Tel-Aviv

SKUPINA C: Manchester United, Valencia, Rangers, Bursaspor

SKUPINA D: Barcelona, Panathinaikos, Kopenhagen, Rubin

SKUPINA E: Bayern, Roma, Basel, Cluj

SKUPINA F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, Žilina

SKUPINA G: Milan, Real Madrid, Ajax, Auxerre

SKUPINA H: Arsenal, Šahtjor, Braga, Partizan

Interovi nogometaši najbolji u svojim kategorijama

Tijekom ždrijeba skupina za nogometnu Ligu prvaka, u Monacu su podijeljene i nagrade za najbolje pojedince u prošloj sezoni.

Dominirali su igrači iz redova aktualnog prvaka Intera, pa je Diego Milito proglašen najboljim klupskim nogometašem godine, Julio Cesar najboljim golmanom, Maicon braničem bez premca, a Wesley Sneijder najboljim veznjakom.

Popis nagrađenih:

Najbolji golman: Julio Cesar

Nominirani: Julio Cesar, Hugo Lloris, Victor Valdes

Najbolji branič: Maicon

Nominirani: Lucio, Maicon, Gerard Pique

Najbolji veznjak: Wesley Sneijder

Nominirani: Xavi, Arjen Robben, Wesley Sneijder

Najbolji napadač: Diego Milito

Nominirani: Lionel Messi, Diego Milito, Wayne Rooney

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:08