VIJEST ZA NESVIJEST

U HNS-u 'sve pet', a Norvežani u Istri grade kamp!

Strana država će u Hrvatskoj sagraditi svoj nacionalni kamp, a domaća nacionalna vrsta ga nema! Norvežani će se pripremati u Hrvatskoj, a Hrvati u - Sloveniji
 Krunoslav Pavlina / Cropix

Dobro se pridržite za stolicu nakon ove vijesti. Norveški nogometni savez gradit će kamp svoje nacionalne selekcije u Hrvatskoj! Točnije, na području Istre.

Možda vam ovo zaista izgleda za Ripleyja i 'Vjerovali ili ne', ali priča je točna i čuli smo je u Rovinju, gdje se Dinamo priprema za nastavak sezone. Norvežani bi početkom ožujka trebali doći na pregovore oko gradnje kampa. Plan je izgraditi kamp u kojem bi se pripremala njihova A vrsta i sve mlađe dobne selekcije i norveški klubovi. Posebno je naravno u fokusu zimsko razdoblje zbog iznimno povoljne klime u ovom dijelu Hrvatske.

Tragom te vijesti kontaktirali smo predsjednika Nadzornog odbora NK Vodica, Marina Mikšića.

- Vaša informacija je potpuno točna! Norvežani su boravili u Vodicama, postojao je idejni program i potrebna dokumentacija za kamp. Radilo se o izgradnji tri-četiri igrališta, sportske dvorane, bazena, terena s umjetnom travom. Trebao je to biti jedan od najozbiljnijih projekata u Dalmaciji i Hrvatskoj. Što se događalo s političkim odlukama, zaista ne znam - kazao nam je Mikšić.

Strana država će u Hrvatskoj sagraditi svoj nacionalni kamp, a domaća nacionalna vrsta ga nema! Norvežani će se pripremati u Hrvatskoj, a Hrvati u - Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:33