VELIKA UZDANICA BIJELIH

'USKORO ĆEMO DINAMU POSTATI VELIKI PROBLEM' Caktaš zrači optimizmom uoči nove sezone

 Ante Cizmic / CROPIX

Mijo Caktaš u novoj sezoni ima novu poziciju u momčadi. Prošle godine imao je ulogu lijevog krila, potom se iskušao na polušpici okončavši godinu na mjestu zadnjeg veznog. Danas je 21-godišnji Dugopoljac lijevi vezni u formaciji 4-3-3.

- Nisam više tako blizu suparničkim vratima kao prošle sezone, to je najveća promjena. Moram priznati, na početku kada mi je trener Tudor rekao gdje me vidi, bilo mi je malo čudno. Ali, jasno je da ću pružiti maksimum gdje god bilo. Uostalom, nakon slovenskih priprema vidim da se dobro snalazim u novoj ulozi, a i trener je zadovoljan. Volim kada imam loptu u nogama, a pozicija veznog igrača pruža mi upravo takvu mogućnost - kaže Caktaš.

Moć ponavljanja, igra u oba smjera, to je ono što Tudor traži od terceta veznjaka. Ali, traži i odgovornost.

- Ne dopušta nam trener da smo ispred lopte, moram stalno biti iza lopte. Protekle sezone sam postigao devet pogodaka, a ove godine teško ću ponoviti taj doseg iz nove pozicije. Međutim, možda moj pečat igri bude veći, jači. U startu osjećam da je dobro krenulo.

Prošla sezona bila je natjecateljska godina s dva lica. Do sredine studenoga odlično, dapače, i više od najsmjelijih očekivanja. Caktaš je bio prvi strijelac momčadi, glavni igrač Bijelih. I golgeter i asistent. Ali od sredine studenoga, od poziva za revijalnu utakmicu reprezentacije Hrvatske na Kantride, sve se okrenulo. Na proljeće smo gledali Caktaša u slabijem izdanju. Logičnim su se stoga postavljala pitanja što se dogodilo, koje je pravo lice Mije Caktaša?

- Svaki igrač ima uzlaznu i silaznu putanju forme. Nisam se na najbolji način snašao u pravom trenutku. Jedno vrijeme sam se na proljeće vratio pogocima, ali došao je kraj sezone. Ali, kada danas pogledam unatrag, najbolji je odgovor da sam vjerojatno malo ispao iz forme. Kako god, loši dani su iza mene.

Što se može očekivati u Superkupu? Prošle godine triput je Hajduk poražen od Dinama. Modri su se ovoga ljeta pojačali, ali i Hajduk je očito napredovao.

- Sve smo bliže da Dinamu napravimo problem. Superkup će pokazati koliko smo zaista napredovali.

Je li Hajduk spreman ući u borbu za trofej Superkupa, možda napraviti iznenađenje sutra u Maksimiru?

- Vjerujem da će Superkup biti neizvjestan. Dinamo je oslabljen bez Sammira, a realno je kazati da neće još biti u top formi. Uostalom, nije ni prošle godine Dinamo bio toliko dominantan u međusobnim susretima. Sutrašnji dvoboj sigurno neće biti jednosmjerna utakmica. Bit će živa i zanimljiva s obje strane. Ne možemo reći da ćemo dobiti, ali ne može to ni Dinamo. Istina je da domaći travnjak uvijek nudi prednost, ali u Maksimiru smo već osvojili Kup prije mjeseci i pol dana. Hrabro ćemo ući u borbu za trofej.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:49