LIGA PRVAKA

UŽIVO: Inter - CSKA 1-0, Arsenal - Barcelona 2-2

Lionel Messi nije najveća prijetnja za Arsenal. Barçin motiv da Ligu prvaka osvoji u Madridu nosit će je na putu do obrane naslova, smatra Lineker
 AFP

ZAGREB - Krajem osamdesetih su ga svojatali. Čovjek koji u “El Clasicu” zabije hat-trick za Barcelonu automatski osvaja jednosmjernu kartu za nogometnu kuću slavnih, bez obzira na broj krvnih zrnaca. Gary Lineker mogao je te 1987. biti i Madriđanin, ali svejedno bi u Kataloniji dostigao božanski status. Naime, u razmaku od mjesec dana sam je zgazio Real i Španjolsku zabivši i u dresu “Gordog Albiona” četiri komada na Santiago Bernabeuu. Teško je reći što je Kataloncima bilo draže...

Večerašnji ogled Arsenala i Barcelone Lineker najavljuje upravo kroz prizmu “ljubavi” dvaju najvećih španjolskih klubova. Florentino Perez ovog je ljeta okupio nove “galactiose” da ga odvedu do vrha Europe i proslave naslov na vlastitom stadionu, a oni su se poskliznuli već u osmini finala. Lineker ističe kako je Barcelonin dodatni motiv upravo u namjeri da preuzmu ulogu Ronalda, Kaké i društva te podignu trofej s klempavim ušima u neprijateljevoj jezgri.

- Osvajanje Lige prvaka u Madridu bilo bi najveći trenutak u 111-godišnjoj povijesti Barcelone! Zamislite da Manchester United osvoji Ligu prvaka na Anfieldu, pomnožite to zadovoljstvo sa deset i znat ćete koliko bi to značilo Barçinim fanovima - napisao je 49-godišnji “posvojeni Katalonac”, kako sam sebe nzaiva, u kolumni za Daily Mail.

Ako je za vjerovati iskusnom liscu, Arsenal mora odigrati dvije najbolje utakmice sezone da bi uopće imao šanse u četvrtfinalu. “Topnike” naziva “Barcelona wannabes”, družinom koja pokušava imitirati stil igre Guardioline momčadi.

NA CSKA-ovci igraju za žrtve tragedije

CSKA dolazi na San Siro u punom sastavu, ali “s velikom rupom u srcima”, kako je stanje u momčadi nakon terorističkog napada u Moskvi opisao trener Leonid Slutskij.

S druge strane, José Mourinho je u neobičnoj poziciji: Ligom prvaka mora liječiti traume nastale dvama uzastopnim porazima u Serie A. Po prednost za uzvrat morat će bez četvorice bitnih igrača: kartoniranih Lucija i Thiaga Motte, ozlijeđenog Santona i nediscipliniranog Balotellija.

Arsenal - Barcelona 2-2 (Walcott 69, Fabregas 85/Ibrahimović 46, 59)

Stadion: Emirates Stadium. Početak: 20.45 - HTV2. Sudac: Massimo Busacca.

Arsenal: Almunia - Sagna, Clichy, Campbell, Diaby - Fabregas, Eboue - Nasri, Denilson, Aršavin - Bendtner.

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Puyol, Pique, Maxwell - Keita, Busquets, Xavi - Messi, Ibrahimović, Pedro.

TIJEK SUSRETA:

KRAJ SUSRETA!

GOOOL! Fabregas je precizan iz najstrože kazne! Igrala se 85. minuta!

PENAL ZA ARSENAL I CRVENI ZA PUYOLA! Puyol je prekršajem zaustavio Fabregasa i Busacca je pokazao na bijelu točku!

Umjesto Ibrahimovića u igru je uz ovacije ušao Herny, legenda Arsenala.

GOOOL! Tek što je ušao Walcott je smanjio zaostatak Arsenala. Bendtner je uposlio Engleza koji je matirao Almuniju.

Wenger je iskoristio i posljednju zamjenu. Umjesto Nasrija je ušao Walcott.

GOOOL! Svjedoci smo Zlatanovog 'showa' na Emiratesu. Napadač Barcelone dobio je loptu u prostor i snažnim udarcem matirao Almuniju!

Arsenal je bio blizu izjednačenja u 53. minuti. Clichy je ubacio s lijeve strane, glavom je pokušao Bendtner, ali Valdes odlično brani.

GOOOL! Ibrahimović je u prvim trenucima nastavka šokirao Emirates! Zlatan je primio jednu dugu loptu, Almunia je nepotrebno istrčao sa svojih vrata i napadač Barce efektno ga je prebacio za vodstvo Katalonaca!

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog poluvremena.

Wenger zaista nema sreće. Ozlijedio mu se i drugi igrač. Umjesto Gallasa ušao je Denilson. Samo minutu kasnije Fabregas je dobio žuti karton zbog kojega neće nastupiti u uzvratu na Camp Nouu.

Zaprijetio je Messi nakon dugo vremena u 37. minuti, ali udarac Argentinca lako kroti Almunia.

Arsene Wenger već je u 26. minuti bio primoran izvršiti zamjenu. Umjesto ozlijeđenog Aršavina ušao je Eboue.

Prvu priliku kreirao je Arsenal tek u 23. minuti. Nasri je iskosa ciljao drugi kut gostujućih vrata, ali zamalo je promašio.

Kakve je prilike promašila Barca u 14. minuti! Prvo je pucao Zlatan, nakon njega Xavi, ali Arsenal se opet uspio obraniti.

Zlatan se oslobodio na centru u 8. minuti, krenuo sam prema domaćem golu, ali pogađa vanjsku stranu mreže.

Odličnu je priliku imao Messi, ali Almunia je njegov prizemni udarac uspio obraniti.

Barcelona je stisla od prve minute, no obrana Arsenala u dva se navrata uspjela obraniti.

Počela je utakmica!

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nalazi se na klupi Arsenala, dok je na drugoj strani Guardiola ispunio želju Henryju te ga uvrstio među rezerve.

Inter Milan - CSKA Moskva 1-0 (Milito 65)

Stadion: San Siro. Početak: 20.45. Sudac: Howard Webb.

Inter Milan: Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, Stanković - Sneijder - Eto'o, D. Milito.

CSKA Moskva: Akinfejev - V. Berezutskij, Ignaševič, A. Berezutskij, Ščenikov - Semberas, Aldonjin, Honda, Gonzalez, Krasić - Necid.

TIJEK SUSRETA:

KRAJ SUSRETA

GOOOL! Milito se izborio za udarac sa vrhu kaznenog prostora i otkud je matirao Akinfejeva.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog poluvremena.

Inter dominira u otvaranju susreta, ali promjene rezultata nema.

Počela je utakmica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:09