TUČNJAVA KOD VAKUFA

VIDEO Navijački neredi u BiH, 22 osobe ozlijeđene!

Najmanje 22 osobe, među kojima je sedam policajaca ozlijeđeno je a 35 osoba privedeno u žestokom sukobu navijačkih skupina nogometnih klubova Premijer lige BiH Borca iz Banja Luke i Željezničara iz Sarajeva
 Ilustracija

Najmanje 22 osobe, među kojima je sedam policajaca ozlijeđeno je a 35 osoba privedeno u žestokom sukobu navijačkih skupina nogometnih klubova Premijer lige BiH Borca iz Banja Luke i Željezničara iz Sarajeva koji se dogodio nedaleko Donjeg Vakufa u središnjoj Bosni, objavili su iz policije Srednjobosanske županije.

Dvije su osobe zadobile ozljede opasne po život s teškim povredama glave i podvrgnuti su hitnim operacijama na Kliničkom centru u Sarajevu

Do izgreda je došlo oko 14 sati u mjestu Oborci kada je došlo do otvorenog sukoba navijača koji su putovali na dva različita nogometna susreta iako su bili pod pratnjom policijskih ophodnji. U MUP-u Srednjobosanske županije su rekli da je tijekom obračuna navijača ova dva kluba ozlijeđeno najmanje sedam policajaca, sedam navijača Borca i osam navijača Željezničara. Ukupno šest navijača je zadobilo teže ozljede te su uz Županijsku bolnicu u Travniku pojedini upućeni na liječenje u Klinički centar Sarajevo.Broj ozljeđenih još uvijek nije konačan jer se novi pacijenti dovode u Županijsku bolnicu u Travniku.Sudionici izgreda se još uvijek nalaze na licu mjesta gdje policija provodi istragu.

Pripadnici policije iz Travnika i Donjeg Vakufa nisu mogli zaustaviti međusobni obračun nogometnih huligana pa su na lice mjesta upućene dodatne snage Specijalne policije kao i Odjela kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije, navodi se u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.

Navijači Borca putovali su iz Banje Luke na utakmicu sa Olimpicom u Sarajevo, dok su navijači Željezničara krenuli bodriti svoj klub na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

Međunacionalni obračuni navijača u BiH su razmjerno česti zbog čega je prošle godine bila uvedena mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 01:47